Ιταλία: Αυτοκίνητο έπεσε σε κήπο παιδικού σταθμού, τέσσερα παιδιά τραυματίστηκαν κι ένα σκοτώθηκε (vid)

Newsroom
Ιταλία: Αυτοκίνητο έπεσε σε κήπο παιδικού σταθμού, τέσσερα παιδιά τραυματίστηκαν κι ένα σκοτώθηκε (vid)
Έχασε τη ζωή του ένα από τα πέντε παιδιά που τραυματίσθηκαν από ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο έσπασε την περίφραξη παιδικού σταθμού, έξω από την πόλη Λ' Ακουίλα της κεντρικής Ιταλίας.

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο έπεσε σε κήπο παιδικού σταθμού της πόλης Λ' Άκουιλα, στην κεντρική Ιταλία. Τραυματίσθηκαν τέσσερα παιδιά, ηλικίας τριών με πέντε ετών, ενώ ένα άλλο έχασε τη ζωή του.

Το συγκεκριμένο ΙΧ ήταν παρκαρισμένο σε κατήφορο και ξαφνικά, ίσως εξαιτίας προβλήματος στα φρένα, άρχισε να κινείται και να αποκτά ταχύτητα, μέχρι που έσπασε την εξωτερική περίφραξη του παιδικού σταθμού.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, αιτία του τραγικού συμβάντος είναι μηχανική βλάβη που παρουσίασε το παρκαρισμένο ιδιωτικής χρήσης όχημα. Όπως φαίνεται, το χειρόφρενο έσπασε και με μεγάλη ταχύτητα το αυτοκίνητο έπεσε μέσα στον κήπο όπου έπαιζαν τα παιδιά.

Οι πυροσβέστες και οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών έσπευσαν άμεσα σε βοήθεια.

«Προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε τα παιδιά που βρίσκονταν μέσα στον παιδικό σταθμό αλλά δεν ήταν εύκολο», δήλωσαν οι δασκάλες.

«Παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη της κατάστασης και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τις οικογένειες των παιδιών», δήλωσε ο περιφερειάρχης του Αμπρούτσο (με πρωτεύουσα τη Λ' Άκουιλα) Μάρκο Μαρσίλιο.