Πασίγνωστοι ισπανικοί τουριστικοί προορισμοί απαγορεύουν στις γυναίκες να κυκλοφορούν με μπικίνι

Newsroom
Πασίγνωστοι ισπανικοί τουριστικοί προορισμοί απαγορεύουν στις γυναίκες να κυκλοφορούν με μπικίνι
Σε δύο ισπανικές πόλεις απαγορεύεται να κυκλοφορούν οι γυναίκες με μπικίνι και τα πρόστιμα είναι τσουχτερά.

Ιδιαίτερα προσεκτικές θα πρέπει να είναι οι τουρίστριες που φορούν μπικίνι και έχουν αποφασίσει να περάσουν τις διακοπές τους στην Ισπανία. Κι αυτό διότι υπάρχουν δύο δημοφιλείς προορισμοί που υπάρχουν αυστηροί κανόνες για το τι μπορεί να φορέσει κάποιος.

Για παράδειγμα στη Βαρκελώνη, οι γυναίκες μπορούν να φορούν μπικίνι μόνο στην παραλία, αλλά όχι στο κέντρο της πόλης. Σε περίπτωση που κάποια τουρίστρια εντοπιστεί να κυκλοφορεί στην πόλη μόνο με το μαγιό της, τότε μπορεί να «φάει» πρόστιμο έως και 260 λίρες, σύμφωνα με τη Sun.

Μπικίνι

Κάτι που ισχύει και στην Μαγιόρκα. Μόνο που το πρόστιμο εκεί ανέρχεται στις 500 λίρες για τη μη τήρηση των κανόνων ένδυσης. Αυτό ισχύει και για τους άντρες. Όσοι λοιπόν περπατούν στους δρόμους της ισπανικής πόλης κινδυνεύουν να τιμωρηθούν.

Έτσι παρά το γεγονός ότι στους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς, οι άνθρωποι συνηθίζουν να φεύγουν από την παραλία μόνο με το μαγιό τους, στις δύο παραπάνω ισπανικές πόλεις θα πρέπει να θυμούνται να φορέσουν μια μπλούζα.

Ο συγκεκριμένος κανονισμός ισχύει σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως για παράδειγμα στα νησιά Φίτζι στον Ειρηνικό Ωκεανό. Πρόκειται για έναν τροπικό παράδεισο όπου η ηλιοθεραπεία και το κολύμπι είναι μέρος της καθημερινής ζωής. Ωστόσο, δεν επιτρέπεται στους παραθεριστές να κυκλοφορούν χωρίς μπλούζα ή σορτς εκτός παραλίας. Ο δημόσιος γυμνισμός και το κολύμπι τόπλες θεωρούνται παράνομα.