Από τα 32αρια στην κακοκαιρία και την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας: Πότε «χαλάει» ο καιρός και πού θα βρέξει

Newsroom
Από τα 32αρια στην κακοκαιρία και την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας: Πότε «χαλάει» ο καιρός και πού θα βρέξει
Από το καλοκαίρι στο... φθινόπωρο καθώς αναμένεται αλλαγή στο σκηνικό του καιρού.

Ο καιρός τις τελευταίες ημέρες είναι καλοκαιρινός, με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 32 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν κάνει ήδη τις πρώτες βουτιές. Ωστόσο, αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού, με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς

«Την Δευτέρα (16/5) η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 32 βαθμούς, ενώ την Τρίτη (17/5) θα παραμείνει αρκετά έως πολύ ζεστός ο καιρός για την εποχή με αυξημένη υγρασία. Ίσως και την αίσθηση της δυσφορίας θα την νιώθουμε έντονη...Ωστόσο, πιο ψυχρές αέριες μάζες αναμένεται να κατέβουν στην χώρα μας μετά τις 18 Μαΐου και να μας επηρεάσουν, φέρνοντας επίσης και βροχές και καταιγίδες σε κάποια μέρη και αισθητή πτώση θερμοκρασίας της τάξεως των 7-8, ίσως και τοπικά 9- 10 βαθμών. Θα δούμε από βδομάδα την όλη εξέλιξη», είχε αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου, για την αλλαγή του καιρού.

Χάρτης καιρού

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Τρίτη (17/5)

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη (18/5)

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στην κεντρική χώρα, ενώ τη νύχτα στα βόρεια αναμένεται να εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί αρχικά 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση. Από το απόγευμα στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ και το βράδυ θα ενισχυθούν.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη (19/5)-Παρασκευή (20/5)

Αρχικά στα κεντρικά και βαθμιαία στα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης θα σταματήσουν. Την Παρασκευή προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο έως και 8 μποφόρ, την Παρασκευή όμως στα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.