Η Βόρεια Κορέα για πρώτη φορά ανακοίνωσε κρούσματα κορονοϊού

Newsroom
Η Βόρεια Κορέα για πρώτη φορά ανακοίνωσε κρούσματα κορονοϊού
Η Βόρεια Κορέα ανακοινώνει επίσημα το πρώτο ξέσπασμα του νέου κορονοϊού στην Πιονγκγιάνγκ

Το πρώτο ξέσπασμα του νέου κορονοϊού από την εκδήλωση της πανδημίας ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, που χαρακτήρισαν την εξέλιξη «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, το πρώτο και τα επακόλουθα κρούσματα διαπιστώθηκε πως οφείλονται στην υποπαραλλαγή BA.2 της παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2, που είναι εξαιρετικά μολυσματική, αφού εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ.

«Αυτό είναι το σοβαρότερο περιστατικό εθνικής έκτακτης ανάγκης» καθώς αποκαλύφθηκε «κενό στην καραντίνα που τηρήθηκε με ασφαλή τρόπο εδώ και δύο χρόνια και τρεις μήνες», από τον Φεβρουάριο του 2020, ανέφερε το KCNA, χωρίς να διευκρινίσει ούτε πόσα ακριβώς είναι τα κρούσματα μέχρι στιγμής, ούτε ποια είναι η προέλευσή τους, ούτε πότε επιβεβαιώθηκαν.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, που προέδρευσε σε έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος Εργαζομένων της Κορέας, δεσμεύτηκε ότι η κρίση «θα ξεπεραστεί» μέσω της εφαρμογής του συστήματος ελέγχου και καραντίνας στη «μέγιστη» βαθμίδα του.

«Ο σκοπός είναι να εξαλειφθεί (ο ιός) από τη ρίζα το συντομότερο», είπε ο Κιμ κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του ΠΓ, πάντα κατά το KCNA. Διαβεβαίωσε ότι χάρη στην «ισχυρή πολιτική συνείδηση του λαού (...) θα ξεπεράσουμε σίγουρα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης».