Σοκάρει η κατάθεση άγριου ξυλοδαρμού στην Κρήτη: «Με πατούσαν για 5 λεπτά στο κεφάλι, φώναζαν θα σε σκοτώσουμε»

Newsroom
Σοκάρει η κατάθεση άγριου ξυλοδαρμού στην Κρήτη: «Με πατούσαν για 5 λεπτά στο κεφάλι, φώναζαν θα σε σκοτώσουμε»
«Βγήκε ένας από το παράθυρο τον έπιασε από τη μπλούζα, τον τραβούσε και του έλεγε θα σε σκοτώσω» αναφέρει ο πατέρας του.

Ανατριχιάζουν οι λεπτομέρειες από την κατάθεση του 22χρονου, από τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη στο Γιόφυρο του Ηρακλείου Κρήτης, όταν οι επιβαίνοντες αυτοκινήτου τον έκλεισαν και στη συνέχεια κατέβηκαν κάτω και τον χτύπησαν άγρια και με ωμότητα.

Σύμφωνα με το Creta24, ο 22χρονος πρόλαβε να καλέσει την αστυνομία και άνδρες της ΔΙΑΣ συνέλαβαν έναν 19χρονο, ενώ το θύμα τονίζει πως δεν τους γνωρίζει και ότι είναι μεγαλύτεροί του.

«Με πατούσαν για πέντε λεπτά τουλάχιστον στο κεφάλι, προσπάθησαν να με πνίξουν, φώναζαν θα σε σκοτώσουμε, δεν τους ήξερα, προσπάθησαν να με σκοτώσουν, δεν βοήθησε κανείς, περνούσαν αμάξια, κανείς δεν σταμάτησε. Ευτυχώς ήρθαν άνθρωποι από τα γύρω μαγαζιά, τους σταμάτησαν και τότε το έβαλαν στα πόδια και έφυγαν» ανέφερε ο 22χρονος στο Creta24.gr και συμπλήρωσε: «Ένιωσα πως θα με σκοτώσουν, με βαρούσαν στο κεφάλι, είχα πέσει στο πάτωμα, δεν ήξερα τι να κάνω.

Στην «62 Μαρτύρων», παρατήρησα ότι έκαναν ελιγμούς, όταν σταμάτησαν λόγω της κίνησης, προσπάθησα να περάσω δεξιά και εκείνη την ώρα, έκαναν επίτηδες το τιμόνι δεξιά για να μου ακουμπήσουν τη μηχανή, τους είπα «τι κάνετε» και βγήκε από το παράθυρο ο ένας, προσπάθησε να με τραβήξει και μου έλεγε θα σε σκοτώσω».

Όπως υποστηρίζει ο νεαρός, ούτε ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε πως κατάφεραν οι φερόμενοι ως δράστες να τον εντοπίσουν. «Με βρήκαν στον Εσταυρωμένο, είναι άγνωστοι τελείως σε εμένα και πολύ μεγαλύτεροι. Αυτός που με χτύπησε ήταν τουλάχιστον 35 ετών, μετά πήγαν στην Αστυνομία και τους ψάχνουν. Θέλω να βρεθούν για να αποζημιωθώ για τα όσα μου έκαναν, με χτύπησαν».

Ο πατέρας του νεαρού εξιστόρησε τα όσα συνέβησαν, λέγοντας πως το απόγευμα της Τρίτης, στις 17.30 περίπου το απόγευμα, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο αριθμό, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι ο γιος του βρίσκεται αιμόφυρτος στην περιοχή του Εσταυρωμένου, έξω από την εκκλησία. «Μου είπε ότι κάποιος χτύπησε το γιο μου με το αυτοκίνητο. Έτρεξα πήγα στο σημείο που έγινε το ατύχημα, είδα το γιο μου πεσμένο κάτω με τη μηχανή αιμόφυρτο και να λείπουν τα άλλα άτομα, είχαν φύγει αυτοί που τον χτύπησαν.

Τότε μου εξήγησαν οι άνθρωποι που είχαν τα μαγαζιά τους δίπλα τι είχε συμβεί, του έκλεισαν το δρόμο, τον καταδίωκαν επί 5 χλμ. σε όλη την 62 Μαρτύρων και τον σταμάτησαν στον Εσταυρωμένο. Κατέβηκαν τα 2 από τα 3 άτομα και τον χτυπούσαν επί πέντε λεπτά, με σκοπό να τον σκοτώσουν, όχι για εκφοβισμό, ήθελαν να τον σκοτώσουν. Του φώναζαν θα σε σκοτώσουμε, χωρίς λόγο».

Όπως υποστηρίζει ο πατέρας του θύματος, πριν από 5 χλμ. του είχαν κλείσει το δρόμο – ίσως και άθελα τους, έκαναν ένα απότομο ελιγμό, χτύπησαν την μηχανή στην οποία επέβαινε ο 22χρονος και εκείνος εμφανώς σοκαρισμένος τους ρώτησε «τι κάνουν εκεί». «Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η καταδίωξη, βγήκε ένας από το παράθυρο τον έπιασε από τη μπλούζα, τον τραβούσε και του έλεγε θα σε σκοτώσω. Αυτός φοβήθηκε έτρεξε και μετά τον καταδίωκαν επί 5 χλμ. Τον σταμάτησαν έξω από την εκκλησία, του έκλεισαν τον δρόμο και τον χτυπούσαν, δεν σταμάτησε κανένας να τον σώσει, αυτό είναι το παράπονο μας, ένα αυτοκίνητο δεν σταμάτησε για να βοηθήσει το γιο μου».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα του 22χρονου, αμέσως μετά στο σημείο έσπευσε και η Τροχαία προκειμένου να καταγράφει το συμβάν. «Το παιδί δεν έχρηζε άμεσης ιατρικής βοήθειας, ευτυχώς πήγαμε στην Αστυνομία, κάναμε καταγγελία, πήγαμε μετά στο νοσοκομείο, του κάναμε εξετάσεις, έχουμε γνωματεύσεις, τα πάντα. Το παράπονο μας είναι ότι κανείς δεν σταμάτησε να βοηθήσει. Στο δρόμο πλέον όλοι πρέπει να φοβόμαστε, δεν ξέρουμε ποιος κυκλοφορεί τι μπορεί να σου κάνει ο άλλος».

Σήμερα ο 22χρονος μαζί με τον πατέρα του μετέβησαν στον Εισαγγελέα, καθώς και ο ένας από τα τρία άτομα που φέρονται να ενεπλάκησαν στο περιστατικό. «Οι δύο άλλοι διαφεύγουν της σύλληψης, προχωράει η διαδικασία, περιμένουμε να συλληφθούν και οι άλλοι δύο και θα προχωρήσουμε αναλόγως».