Προκλητικός ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Εκατό φορές να γύριζα πίσω το χρόνο, θα διάλεγα την Καρολάιν»

Newsroom
Προκλητικός ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Εκατό φορές να γύριζα πίσω το χρόνο, θα διάλεγα την Καρολάιν»
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατά την απολογία του άρχισε να αφηγείται τη γνωριμία και τη σχέση του με την Καρολάιν.

Προκλητικός εμφανίστηκε ο Μπαμπης Αναγνωστόπουλος κατά την απολογία του στη δίκη για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Ξεκίνησε από τη γνωριμία τους, λέγοντας πως «με ένοιαζε η ευτυχία της, ήταν η απόλυτη προτεραιότητα».

«Δεν έχει ενδιαφέρον τι έκανα στην καριέρα μου. Η ζωή μου άλλαξε το 2017 όταν το Πάσχα πέρασα στην Αλόννησο και ήταν η πρώτη φορά που είδα την Κάρολαιν. Συνάντησα το πιο υπέροχο πλάσμα που είδα στη ζωή μου, μαζί με την κόρη μας. Τη γνώρισα ας το πούμε σε μια παρέα στη διάρκεια των εορτών. Ήταν ένας άνθρωπος που δε χόρταινες να είσαι μαζί της. Είχε μια προσωπικότητα που με έκανε να παραβλέπω τη διαφορά ηλικίας. Ξέραμε και οι δυο ότι αυτό που είχαμε δεν ήταν για μια εβδομάδα. Έπρεπε να σκεφτώ τι θα γίνει. Περάσαμε μαζί το καλοκαίρι και ήρθε ο Σεπτέμβριος και μετά ήταν αυτονόητο και για τους δυο ότι θα μείνουμε μαζί, ανεξαρτήτως ηλικίας, με εκείνη να μένει σε ένα νησί δυσπρόσιτο», είπε ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Ήταν η γυναίκα της ζωής σας με λίγα λόγια;

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Αυτό το έχουν πει πολλοί, πολλές φορές. Εγώ δεν το έχω πει ποτέ. Η αγάπη που πήρα και ένιωσα ήξερα τι είναι.

Πρόεδρος: Υπήρξε κάτι προβληματικό στην αρχή;

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Τα πλην του χαρακτήρα της ήταν αμελητέα και ένα κομμάτι τους ήταν της εφηβείας. Είχε την εφηβική αφέλεια που είχε οποιοσδήποτε. Ήξερα ότι θα ωριμάσει. Αν και ώριμη για την ηλικία της, ήταν στη διαδικασία ωρίμανσης. Άξιζε για εμένα να προσπαθήσω στο 100%.

Πρόεδρος: Ποτέ μετακόμισε η Κάρολαιν στην Αθηνα;

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Υπάρχει μεγάλο κομμάτι μέχρι τότε. Να το πω;

Ο κατηγορούμενος ήθελε να περιγράψει με λεπτομέρειες τη γνωριμία και την πορεία της σχέσης του με την Κάρολαιν, τον μεγάλο έρωτα -που όπως είπε- ένιωσε. «Εγώ θα σας πω όσα συνέβησαν αυτά τα 4 χρόνια και εσείς βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Από το φθινόπωρο του 2017 πήγαινα συνεχώς στο νησί, νοίκιαζα ακόμα και φουσκωτό για να πηγαίνω προκειμένου να μη περνάει παραπάνω από εβδομάδα που δε θα τη δω. Σε κάθε ευκαιρία πήγαινα στο νησί. Το Πάσχα εκείνης της χρονιάς είχαμε κανονίσει ένα μεγάλο ταξίδι στις Φιλιππίνες όπου γνώρισα και την υπόλοιπη οικογένεια της. λΕνα από τα θετικά που είχε η Κάρολαιν, ήταν η μητέρα της. Η ίδια μου ζήτησε να τη γνωρίσω. Μου είπε «δεν μπορώ να λέω ψέματα, αν μου πει κάτι για την ηλικία, θα της πω να σε γνωρίσει». Στις 20 ημέρες στις Φιλιππίνες ήταν ένα όνειρο. Ήταν άνθρωποι με ήθος και αρχές. Όλα έβγαλαν νόημα. Έβλεπα το λόγο που η Κάρολαιν ήταν αυτή που ήταν. Είχε μεγαλώσει σε οικογένεια με αρχές, με ήθος» περιέγραψε.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Μετά από αυτό ήμουν σίγουρος για αυτό που είχα νιώσει από την αρχή. Εκατό φορές να γύριζα πίσω το χρόνο, εκατό φορές θα διάλεγα την Κάρολαιν.

Πρόεδρος: Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείτε να το κάνετε όμως

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Αυτό είναι το πρόβλημα ναι.

Συνεχίζοντας να περιγράφει την σχέση τους, ανάφερε πως «τέσσερα χρόνια με την Κάρολαιν δεν άκουσα το όνομα μου. Πάντα με έλεγε αγάπη μου ή μικρέ. Ακόμα και όταν τσακωνόμαστε θα έλεγε «γιατί το έκανες αυτό αγάπη μου;». Ποτέ Μπαμπη».

Αναφερόμενος στην απόφαση του γάμου τους, υποστήριξε πως βρήκαν καλή ιδέα να γίνει στην επέτειο των δυο χρόνων της σχέσης τους. «Η Κάρολαιν ήθελε να παντρευτεί στην παραλία. Καταλήξαμε ότι θα κάνουμε ένα ρομαντικό ταξίδι και θα παντρευτούμε. Ξέρω ότι είναι νωρίς και δεν μπορώ να σας πείσω για το πώς ήμασταν. Πως πήρα την απόφαση στα 18 της χρόνια να την παντρεύω. Ακόμα και τώρα επειδή πονάει παρά πολύ, αν σταματούσε ο χρόνος στις 10 Μαΐου, πάλι το ότι παντρευτήκαμε εκείνη τη περίοδο κι ας ήταν νωρίς, το πόσο χαρούμενη την έκανα, πόσο ευτυχισμένη ήμασταν, το αγαπήσαμε σαν ιδέα να παντρευτούμε».

Ο 33χρονος επέμεινε στο να περιγράψει λεπτομέρειες για τον γάμο προκειμένου να περιγράψει ότι όλα ήταν ευθύνη της Κάρολαιν, που παρά το νεαρό της ηλικίας της τα έφερε εις πέρας με φοβερή υπευθυνότητα. Σε ερώτηση της προέδρου αν ο γάμος έγινε για να αποφευχθεί το να το μάθουν οι γονείς, εκείνος υποστήριξε πως ήταν απλώς το όνειρο τους. «Το πλάνο μας ήταν να γυρίσουμε στη Αθήνα και να κάνουμε το πάρτι, τη δεξίωση. Για να μπορούν να έρθουν όλοι και να χαρούν μαζί μας».

Για τα προβλήματα της σχέσης τους

Πρόεδρος: Η σχέση αυτή δεν υπήρξε προβληματική;

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Υπήρξε αλλά είναι υποκειμενική λέξη. Μπορεί κάποιος που θα τα ακούσει να τα χαρακτηρίσει ως προβλήματα, αλλά για εμένα δεν ήταν.

Αναφερόμενος στην πρώτη εγκυμοσύνη της Κάρολαιν, υποστήριξε πως δεν ήταν προγραμματισμένο. «Θέλαμε να κάνουμε αλλά πράγματα. Ήμασταν μεταξύ πάρτι και ευτυχίας από το γάμο μας. Δεν υπήρχε όμως μεταξύ μας η συζήτηση ώστε να τερματιστεί η εγκυμοσύνη. Το συζητήσαμε παρά πολύ. Το είχε μέσα της. Οι συζητήσεις ήταν για το πως όλα τα πράγματα που ονειρευόμασταν, για το μέλλον της, τα ταξίδια μας, ότι δε θα χαλάσουν. Ο στόχος των συζητήσεων ήταν πως θα εντάξουμε το παιδί στα όνειρα μας, ώστε μα έρθει και να τα ομορφύνει κι άλλο», περιέγραψε.

Σχετικά με την αποβολή της Κάρολαιν, με κλάματα ο κατηγορούμενος είπε: «Αυτό που μας συνέβη εκείνο το απόγευμα και δεν συνέβη στο σώμα μου με γονάτισε. Μας γονάτισε. Μας διέλυσε. Όποιος και να μου το περιέγραφε πριν δεν θα το πίστευα. Η Κάρολαιν και πάλι ήταν εκεί για εμένα. Επιβεβαιώθηκε η ποιότητα αυτού του ανθρώπου. Το Σάββατο το βράδυ απέβαλλε στην κρεβατοκάμαρα μας. Τον σποράκο τον χάσαμε στο σπίτι και το είδαμε. Τον βάλαμε σε ένα κουτάκι, ήταν παιδάκι, δεν ήταν έμβρυο και πήγαμε στον Υμηττό».