Η σπαζοκεφαλιά που λύνουν παιδιά προσχολικής ηλικίας και δυσκολεύονται οι ενήλικες

Newsroom
Η σπαζοκεφαλιά που λύνουν παιδιά προσχολικής ηλικίας και δυσκολεύονται οι ενήλικες
Σύμφωνα με τον άνθρωπο που το πόσταρε, την σπαζοκεφαλιά μπορούν να την λύσουν παιδιά μέσα σε 10 λεπτά και ενήλικες σε μία ώρα.

Μπορεί ένα παιδί να λύσει μία σπαζοκεφαλιά πιο εύκολα από έναν ενήλικα; Κι όμως μπορεί σε κάποιες περίπτωσης.

Μία από αυτές είναι και η παρακάτω που δημοσίευσε ένας χρήστης του Reddit, προκαλώντας χαμό στα σχόλια κάτω από την ανάρτησή του.

Μαθητής διαβάζει βιβλίο

Βλέπετε, όσοι επιχείρησαν να δώσουν απάντηση στον μαθητικό του γρίφο, επιχείρησαν να το κάνουν με περίπλοκους τρόπους, οι οποίοι δεν είχαν κανένα, μα κανένα αποτέλεσμα.

Αντιθέτως τα παιδιά προσχολικής ηλικίας που έχουν μάθει απλά να μετράνε, δείχνουν να τα καταφέρνουν πιο εύκολα, χρησιμοποιώντας ένα απλό τρόπο. Δεν έχουν άλλωστε και πολλές επιλογές, σύμφωνα με τις γνώσεις τους.

Πάμε να τον δούμε; Είναι αυτός, ο οποίος στην περιγραφή από πάνω αναφέρει: «Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί από παιδιά προσχολικής ηλικίας σε πέντε με δέκα λεπτά, από προγραμματιστές σε μία ώρα και από ανθρώπους με ανώτερη εκπαίδευση... Τσεκάρετε μόνοι σας».

Σπαζοκεφαλιά

Αρκετοί επιχείρησαν να τα καταφέρουν μέσω διαίρεσης, μέσω κάποιου μαθηματικού τύπου ή εξίσωσης, όμως τίποτα από τα παραπάνω δεν έβγαζε νόημα.

Ποια ήταν η απάντηση; Οτι για βγει ο δεύτερος αριθμός, χρειαζόταν απλά να μετρήσεις τους κύκλους που υπάρχουν στον πρώτο αριθμό.

Δηλαδή στο 8809 υπάρχουν 6 κύκλοι: 2 στο πρώτο 8, 2 στο δεύτερο 8, 1 στο 0 και άλλος 1 στο 9.

Στο 7111 που είναι από κάτω όμως δεν υπάρχει κανένας κύκλος στον αριθμό για αυτό και δίπλα υπάρχει το 0.