Απίστευτη καταγγελία: Στη δίκη για την αποφυλάκιση Κορκονέα δεν κλήθηκε η πλευρά Γρηγορόπουλου

Newsroom
Απίστευτη καταγγελία: Στη δίκη για την αποφυλάκιση Κορκονέα δεν κλήθηκε η πλευρά Γρηγορόπουλου
Η Ζωή Κωνσταντοποπούλου κατήγγειλε πως στην δίκη για την αποφυλάκιση Κορκονέα, δεν κλήθηκε η πλευρά Γρηγορόπουλου.

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας κάθεται και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, προκειμένου να ξαναδικαστεί σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου.

Μάλιστα, η η σύνθεση του δικαστηρίου είναι διαφορετική αυτή την φορά, μετά την άσκηση αναίρεσης της προηγούμενης απόφασης που έκανε δεκτή το Ανώτατο Δικαστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε πως δεν κλήθηκαν ούτε η ίδια ως νομικός εκπρόσωπος, ούτε η οικογένεια του θύματος.

«Και όταν αναζητήσαμε πληροφορίες και εξηγήσεις χθες και σήμερα, πληροφορηθήκαμε από το αρμόδιο Τμήμα της Εισαγγελίας Εφετών Λαμίας ότι η παράλειψη κλήτευσής μας δεν οφείλεται σε παραδρομή ή σφάλμα, αλλά σε εντολή που δόθηκε από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Μπαντουδάκη, να μην κλητευθεί η πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας, δηλαδή η μητέρα και η αδελφή του Αλέξανδρου» τονίζει έπειτα η κα Κωνσταντοπούλου.

Στην προηγούμενη εκδίκαση ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικάσει για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ωστόσο έγινε δεκτό το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών, σπάζοντας τα ισόβια της πρωτόδικης απόφασης.