Αεροπλάνο προσγειώθηκε από επιβάτη γιατί ο πιλότος αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας

Newsroom
Αεροπλάνο προσγειώθηκε από επιβάτη γιατί ο πιλότος αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας
Τέρας ψυχραιμίας αποδείχθηκε ο επιβάτης του Cessna Caravan που κατάφερε να το προσγειώσει στο αεροδρόμιο της Φλόριντας.

Επιβάτης ενός Cessna Caravan κατάφερε το ακατόρθωτο... Να προσγειώσει ο ίδιος το αεροσκάφος, παρά το γεγονός οτι δεν είχε καθόλου εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις.

Το περιστατικό έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στην Φλόριντα, όταν στον πύργο ελέγχου του Palm Beach International Airport, ακούστηκε ο επιβάτης του αεροπλάνου να λέει: «Έχω μία σοβαρή κατάσταση εδώ. Ο πιλότος λέει ασυναρτησίες. Δεν έχω ιδέα πως να πετάξω το αεροπλάνο».

Από την άλλη πλευρά της επικοινωνίας του ζήτησε να πει την θέση του, όμως εκείνος δεν μπορούσε να την εντοπίσει, λέγοντας απλά οτι βλέπει απλά την ακτή της Φλόριντα μπροστά του. «Διατήρησε επίπεδα τα φτερά και ακολούθησε την ακτή, είτε προς βόρεια, είτε προς νότια και θα προσπαθήσουμε να σε εντοπίσουμε», του απάντησαν, όπως και έγινε, καθώς το βρήκαν 25 μίλια βόρεια της Παλμ Μπιτς.

Από εκείνο το σημείο του έδιναν αναλυτικές οδηγίες για το τί πρέπει να κάνει, πως πρέπει να το κάνει, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να καταφέρει να προσγειώσει με ασφάλεια το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο.

Η είδηση του συγκεκριμένου περιστατικού έχει προκαλέσει διθυραμβικά σχόλια τόσο για τον επιβάτης που κατάφερε να ακολουθήσει τις οδηγίες, όσο και για τον άνθρωπο που του της έδινε που με ηρεμία κατάφερε να τον βοηθήσει να διατηρήσει την ψυχραιμία του.