Αίθριος καιρός την Τετάρτη (11/5), σε ποιες περιοχές υπάρχει πιθανότητα βροχής (χάρτης & vid)

Newsroom
Αίθριος καιρός την Τετάρτη (11/5), σε ποιες περιοχές υπάρχει πιθανότητα βροχής (χάρτης & vid)
H θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο.

Tην Τετάρτη (11/5) θα συνεχιστεί η καλοκαιρία σε όλη τη χώρα, καθώς προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Μάλιστα όσο πιο νότια, τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα, καθώς ο ήλιος θα κυριαρχήσει σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, διατηρώντας ένα ηλιόλουστο σκηνικό. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αραιές νεφώσεις.

Θα είναι πιο πυκνές κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών ,όπου στα ηπειρωτικά ορεινά θα εκδηλωθούν σε τοπικό επίπεδο μπόρες. Ειδικότερα, πιθανότητα βροχής υπάρχει σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Βροχές όμως μικρής διάρκειας και σε ορεινές και μόνο περιοχές.

Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία το μεσημέρι. Στους 29 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 27-28 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και μέχρι 26 βαθμούς θα φτάσουν οι μέγιστες στο νότιο Αιγαίο. Πλησιάζουν καλοκαιρινές τιμές οι θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες.

Χάρτης καιρού

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τη Μακεδονία κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 25 με 27 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3, τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα κεντρικά και νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.