Μπέμπα 2 ετών το έσκασε απ' την κούνια: «Κοιμάται», είπε ο πατέρας στους αστυνομικούς όταν την βρήκαν

Newsroom
Μπέμπα 2 ετών το έσκασε απ' την κούνια: «Κοιμάται», είπε ο πατέρας στους αστυνομικούς όταν την βρήκαν
Το περιστατικό με την 2χρονη στην Κρήτη που το έσκασε μέσα από την κούνια στην Χερσόνησο, θυμίζει σενάριο από ταινία.

Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι κινηματογραφική ταινία όπως το «ο μπόμπιρας ξεπόρτισε», όμως είναι πραγματικό περιστατικό που έγινε στην Κρήτη, με πρωταγωνίστρια ένα κοριτσάκι 2 ετών που επιβεβαιώνει πως τα «σκασιαρχεία» δεν είναι μόνο κινηματογραφικά αλλά συμβαίνουν και στις καλύτερες των οικογενειών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του cretalive.gr και της Ευαγγελίας Καρεκλάκη, ευτυχώς το συμβάν είχε happy end και το κοριτσάκι έπεσε εγκαίρως στα χέρια ενός καλού ανθρώπου. Το εντόπισε ένας 61χρονος Ελληνο-Φιλιππινέζος, ο οποίος περνούσε από το σημείο, σχολώντας από την εργασία του, σε ταβέρνα της περιοχής. Εν τέλει η μπέμπα μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου όπου παρέμεινε μέχρι το πρωί, με τους ανθρώπους της υπηρεσίας να κάνουν baby sitting λόγω βρεφικού… αντάρτικου.

Οι γονείς της μικρούλας, σύμφωνα με πληροφορίες του «Cretalive», ενημερώθηκαν για την «κοπάνα» το πρωί πια. Ξύπνησαν από το κουδούνι της πόρτας στις 7.50 το πρωί. Άνοιξε ο μπαμπάς και είδε τους αστυνομικούς. Τον ρώτησαν για το μωρό. «Κοιμάται στην κούνια του», απάντησε βέβαιος. Κούνια που τον κούναγε… Όταν οι αστυνομικοί εξήγησαν τι είχε συμβεί, οι άνθρωποι έπαθαν σοκ. Δεν μπορούσαν να το πιστέψουν.

Δακρυσμένος ο πατέρας

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με τον πατέρα να παραπέμπεται στο εδώλιο με την κατηγορία της έκθεσης κατά συναυτουργία (ως προς τη μητέρα η δικογραφία διαχωρίστηκε).

Ο άνθρωπος ξέσπασε σε κλάματα αναλογιζόμενος τι θα μπορούσε να είχε συμβεί στο παιδάκι τους. «Ευχαριστούμε τον Θεό και τον άνθρωπο που το βρήκε το παιδί…» είπε με λυγμούς. «Είστε από τους τυχερούς» σχολίασε η πρόεδρος στον πατέρα. «Άλλοι σε ένα δευτερόλεπτο τα χάνουν όλα. Το πήρατε το μάθημα» είπε.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του πατέρα, κ. Παντελή Ρυακιωτάκη, νωρίς εκείνο το βράδυ ο εντολέας του ειδοποιήθηκε για το θάνατο της υπερήλικης γιαγιάς του και έτσι έφυγε για το χωριό προκειμένου να βοηθήσει στη διεκπεραίωση των διαδικαστικών της κηδείας. Η σύζυγος με την μπέμπα έμειναν στο σπίτι. Η μαμά έπαιξε με το κοριτσάκι περίπου μέχρι τις 11 τη νύχτα οπότε και το έβαλε να κοιμηθεί στην κούνια του, στο παιδικό υπνοδωμάτιο. Η ίδια σιδέρωσε κάποια ρούχα και στη συνέχεια έπεσε και εκείνη για ύπνο.

Ο μπαμπάς επέστρεψε στην οικία τους γύρω στις 2.15 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Επειδή γύρισε αργά, μπήκε στο σπίτι αθόρυβα για να μην τις ξυπνήσει. Η «βόμβα» έσκασε το πρωί όταν οι αστυνομικοί, όπως προαναφέρθηκε, χτύπησαν το κουδούνι της κατοικίας. Ο πατέρας κηρύχθηκε αθώος, ενώ διαβεβαίωσε το δικαστήριο ότι ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία με τεχνικό προκειμένου να εγκαταστήσει δέσμες πέριξ της κατοικίας και συστήματα συναγερμού σε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο!