Οι ταινίες που έπαιξε ο Γκουσγκούνης και κανείς δεν το έχει πάρει... χαμπάρι (vid)

Newsroom
Οι ταινίες που έπαιξε ο Γκουσγκούνης και κανείς δεν το έχει πάρει... χαμπάρι (vid)
Πριν γίνει πρωταγωνιστής ερωτικών ταινιών ο Κώστας Γκουσγκούνης είχε περάσει και από το παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο.

Θλίψη προκάλεσε ο θάνατος του Κώστα Γκουσγκούνη σε ηλικία 91 ετών. Ο πιο γνωστός Έλληνας πρωταγωνιστής ερωτικών ταινιών αρχικά έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας από τον πατέρα του και στη συνέχεια ασχολήθηκε με την υποκριτική.

Αρχικά έπαιξε σε κάποιες ταινίες σε ρόλο κομπάρσου ή με λίγες ατάκες από το 1952 έως το 1958. Μία από τις πιο γνωστές ελληνικές ταινίες που συμμετείχε ήταν «Μια ζωή την έχουμε» του Γιώργου Τζαβέλλα με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Χορν. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 9 Μαϊου του 1958. Στις 9 Μαϊού 2022 τελέστηκε η κηδεία του Κώστα Γκουσγκούνη.

Στην ταινία ο Γκουσκούνης κάνει ένα γρήγορο πέρασμα ως καφετζής. Είναι αγνώριστος, σε αρκετά νεαρή ηλικία (27 ετών). Στο πλάνο που εμφανίζεται σερβίρει καφέ στον Χορν, ο οποίος υποδύεται τον ταμεία τράπεζας.

Ο διάλογός τους είναι ο παρακάτω

ΓΚ: Κύριε Κλέων το καφεδάκι σας

Χ: Σε ευχαριστώ.

ΓΚ: Θα τον πληρώσετε τώρα;

Χ: Όχι γράφτο.

ΓΚ: Από σήμερα πληρώνετε 2 και 20

Χ: 2 και 20; Γιατί; Ακρίβυνε ο καφές;

ΓΚ: Όχι η ζάχαρη.

Ο Κώστας Γκουσγκούνης συμμετείχε και στην ταινία «Ο Λεφτάς» του Νίκου Τσιφόρου σε ρόλο χορευτή. Στο παρακάτω απόσπασμα χορεύει με... χάρη την ντάμα του δίπλα από τον Βασίλη Αυλωνίτη.