Εναλλαγές ηλιοφάνειας και συννεφιάς την Τρίτη (10/5), πού αναμένονται μπόρες (χάρτης & vid)

Newsroom
Εναλλαγές ηλιοφάνειας και συννεφιάς την Τρίτη (10/5), πού αναμένονται μπόρες (χάρτης & vid)
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδος, ενώ μπόρες αναμένονται σε κάποιες περιοχές.

Την Τρίτη (10/5) ο καιρός θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο, με εναλλαγές ηλιοφάνειας και συννεφιάς. Η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο στις περισσότερες περιοχές, αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Θα έχουν την τάση όμως κατά τόπους να πυκνώνουν. Ενώ στο Αιγαίο προβλέπεται λιακάδα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τοπικές βροχές το μεσημέρι στα ορεινά της Κρήτης.

Τις θερμές ώρες της ημέρας, δηλαδή το μεσημέρι και το απόγευμα, μπόρες θα σημειωθούν και στα ηπειρωτικά ορεινά. Και κυρίως σε περιοχές στην κεντρική και δυτική Μακεδονία και στα ορεινά της Ηπείρου, ενώ ίσως να βρέξει τοπικά και σε ορεινές περιοχές της δυτικής Στερεάς και Πελοποννήσου. Κυρίως όμως οι βροχές θα εντοπίζονται το μεσημέρι στα βορειοδυτικά της χώρας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Θα δούμε λοιπόν τον υδράργυρο να φτάνει στη δυτική Ελλάδα μέχρι 28 βαθμούς Κελσίου και 26 βαθμούς στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Και στο Αιγαίο τις μέγιστες από 21 βαθμούς στις Κυκλάδες μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις. Στο Ιόνιο σε ήπιες εντάσεις δε θα ξεπεράσουν τα 2 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο λίγο πιο δυνατοί με ένταση 4 με 6 μποφόρ κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Χάρτης καιρού

H πρόγνωση της ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά της δυτικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 07 έως 24 με 26 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 12 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι πυκνές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι πυκνές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.