Στην πιο σκληρή φυλακή της Ρωσίας: 16 ώρες πρέπει να είσαι όρθιος, κρατούμενοι με 3.500 δολοφονίες (vid)

Newsroom
Στην πιο σκληρή φυλακή της Ρωσίας: 16 ώρες πρέπει να είσαι όρθιος, κρατούμενοι με 3.500 δολοφονίες (vid)
Στην φυλακή «Μαύρο Δελφίνι» βρίσκονται 700 κρατούμενοι, δεν υπάρχει προαύλιο και το... μενού έχει μόνο σούπες.

Η εικόνα που έχουμε οι περισσότεροι είναι πως στην Λατινική Αμερική βρίσκονται οι πιο σκληρές φυλακές του κόσμου. Υπάρχει όμως μία στην Ρωσία που διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο αυτό, όχι για την ανομία που επικρατεί σε αυτή, αλλά για τους αυστηρούς κανόνες που έχει.

Ο λόγος για την φυλακή «Black Dolphin» που πήρε το όνομά της από το σχετικό άγαλμα που υπάρχει στην είσοδό της και συνολικά φιλοξενεί περίπου 700 κρατούμενους που έχουν διαπράξει συνολικά 3.500 δολοφονίες. Κοινώς, κατά μέσο όρο, όποιος κρατείται εκεί, έχει σκοτώσει 5 άτομα.

Ενδεικτικό της αντίληψης που υπάρχει στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα, είναι οι δηλώσεις που είχε κάνει στο National Geographic, ο φύλακας Denis Avsyuk. «Το κυριότερο έγκλημα που έχουν κάνει οι περισσότεροι είναι η δολοφονία, αλλά υπάρχουν μανιακοί, παιδόφιλοι και τρομοκράτες. Το να τους λες ανθρώπους αυτούς, κάνει την γλώσσα του να γυρίζει ανάποδα. Δεν ένιωσα ποτέ καμία συμπάθεια για αυτούς», είπε χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα

Για να καταλάβετε πόσο αυστηρά είναι τα πράγματα εκεί, στις 6:00 υπάρχει εγερτήριο και από εκείνη τη στιγμή μέχρι και τις 22:00, οι κρατούμενοι δεν μπορούν να καθίσουν ή να ξαπλώσουν στα κρεβάτια τους. Αναγκαστικά είναι όρθιοι στο κελί τους και περιμένουν κάθε 15 λεπτά να περάσει ένας φύλακας για τους τσεκάρει, καθώς δεν υπάρχει προαύλιο.

Κάθε κελί είναι 4,6 τετραγωνικά μέτρα και φιλοξενεί δύο κρατούμενους, σε δύο υποκελιά αν μπορούσε να τα πούμε έτσι που για να φτάσει από αυτά κάποιος στον διάδρομο θα πρέπει να ανοίξουν τρεις ατσαλένιες πόρτες.

Δεν είναι τυχαίο δηλαδή το γεγονός πως κανείς δεν έχει δραπετεύσει από εκεί ποτέ και πως αν βγει ποτέ κάποιος, πάει να πει οτι είναι νεκρός, καθώς εκεί πάνε όσοι έχουν τιμωρηθεί με ισόβια.

Όσον αφορά το πρόγραμμα του φαγητού, αυτό περιλαμβάνει σούπες τέσσερις φορές την ημέρα, ενώ οι κρατούμενοι δικαιούνται να έχουν βιβλία, εφημερίδες και ραδιόφωνο στα κελιά τους.

Ο κανίβαλος κρατούμενος

Ενδεικτικό των ατόμων που φιλοξενούνται εκεί, είναι ο Nikolai Astankov που φυλακίστηκε για κανιβαλισμό. Όπως είπε ο ίδιος στο National Geographic μία μέρα γύρισε μεθυσμένος στο σπίτι και στον δρόμο συνάντησε έναν άλλον άνδρα, ο οποίος τον προκάλεσε να πλακωθούν στο ξύλο.

Κατά την διάρκεια της μάχης, τον σκότωσε και αποφάσισε να τον πάρει σπίτι του για να εξαφανίσει το πτώμα. Το έριξε στην μπανιέρα και άρχισε να κόβει τα άκρα του, όταν ξαφνικά του ήρθε η ιδέα να δοκιμάσει την γεύση της ανθρώπινης σάρκας. Μάλιστα έδωσε και σε ένα φίλο του, ο οποίος το πήγε στην γυναίκα του λέγοντας οτι είναι καγκουρό και εκείνη με την σειρά της, αφού το μαγείρεψε το έδωσε στο παιδί της.