Ξέσπασε η Κλέλια Ρένεση για την έφοδο στις παραλίες της Γαύδου

Newsroom
Ξέσπασε η Κλέλια Ρένεση για την έφοδο στις παραλίες της Γαύδου
Την αντίδραση της ηθοποιού Κλέλιας Ρένεση έφερε η απόφαση της δημάρχου της Γαύδου να γκρεμίσει τις καλύβες των ερημιτών του νησιού.

Μετά την προβολή της εκπομπής «Αυτοψία» για τους ερημίτες της Γαύδου, η δήμαρχος Λίλιαν Στεφανάκη έστειλε συνεργεία να γκρεμίσουν τις καλύβες τους. Μια κίνηση που προκάλεσε την αντίδραση της Κλέλιας Ρένεση.

Η γνωστή ηθοποιός ξέσπασε με μια ανάρτηση στο facebook κατά της συγκεκριμένης απόφασης γράφοντας: «Μαθαίνουμε ότι στην Γαύδο αποφασίστηκε το ξερίζωμα των μόνιμων κατασκηνωτών και σήμερα κιόλας ξηλώθηκαν πολλές καβάτζες. Αυτό το καταφύγιο των άγριων πετούμενων, των ποιητών, των ονειροπόλων, των ασυμβίβαστων, των ερημιτών, των φυσιολατρών, των μοναχών φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος του. Οκ, το εμπεδώσαμε. Όλοι θα πρέπει να παραθερίζουμε σε οργανωμένα κλουβιά, να δροσιζόμαστε στη θάλασσα σε σειρά προτεραιότητας, να πληρώνουμε και για τον ήλιο που μας κοιτάει και βεβαίως να είμαστε φρόνιμοι, συνεπείς και φιλήσυχοι πολίτες και προπάντως υπέροχοι ΠΕΛΑΤΕΣ. Όλους τους παραδείσους της χώρας μας να τους δίνουμε απλόχερα σε μεγαλοεπενδυτές που θα φέρουν φράγκα και έτσι να μην μείνει μία θέση κάτω απ' τον ήλιο που μας χάιδεψε παρά μόνο αν τους τα ακουμπάμε».

Και συμπλήρωσε: «Όταν έγραψα τον στίχο «την γαύδο να την κλέψουμε από τον χάρτη» έκανα μια ευχή να μην φτάσουν εκεί οι «καθωσπρεπισμοί» της άρρωστης βαριά κοινωνία μας. Όπως φαίνεται δεν έπιασε... Το τραγούδι αυτό το έγραψα κάτω από τον κέδρο που με φιλοξενούσε με τα πόδια μου βαθιά χωμένα στην άμμο, συνδεδεμένη με τη γη που με αγκάλιαζε... χωρίς κλειδιά, χωρίς σκεπή, χωρίς ρεύμα, χωρίς φως... ελεύθεση. Σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρεθώ μιλάω για το όσα μου έμαθε αυτό το νησί. Για μένα και για σένα. Μεγάλο κρίμα».

Δείτε την ανάρτησή της

Ανάρτηση