Ο ψηλότερος σκύλος στον κόσμο ξεπερνάει το ένα μέτρο (vid)

Newsroom
Ο ψηλότερος σκύλος στον κόσμο ξεπερνάει το ένα μέτρο (vid)
Ο Δίας όπως ονομάζεται ο ψηλότερος σκύλος του κόσμου μπήκε στα Ρεκόρ Γκίνες.

Ο ψηλότερος σκύλος στον κόσμο έχει ύψος 1,046 μέτρα και έχει μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες. Το όνομά του είναι Δίας, είναι δύο ετών και η ράτσα του είναι «Μεγάλος Δανός».

Έλαβε επισήμως το βραβείο στις 22 Μαρτίου, όταν ο κτηνίατρός του τον μέτρησε και επιβεβαίωσε ότι ξεπέρασε, πράγματι, τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ.

Η ιδιοκτήτρια του, Μπρίτανι Ντέιβις μίλησε στο CNN και δήλωσε ότι πάντα ονειρευόταν να έχει έναν «Μεγάλο Δανό» με το όνομα Δίας και χάρηκε πάρα πολύ, όταν ο αδερφός της της έδωσε το κουτάβι όταν ήταν μόλις οκτώ εβδομάδων.

«Αν και αρχικά ήταν ανήσυχη για το τεράστιο μέγεθός του, σύντομα τον...ερωτεύτηκε», αναφέρει το δημοσίευμα. Η διατροφή του Δία περιλαμβάνει 12 φλιτζάνια τροφή για σκύλους κάθε μέρα, ενώ περιστασιακά τρώει τηγανητά αυγά. Η αγαπημένη του απόλαυση όμως είναι είναι τα παγάκια, είπε η Ντέιβις.

«Το σχόλιο που ακούμε πιο συχνά είναι "Ουάου, αυτό είναι σαν άλογο!", "Μπορώ να τον καβαλήσω;" ή "Έχει σέλα;"» είπε η Ντέιβις. «Η απάντηση σε όλες αυτές τις ερωτήσεις είναι όχι».


Σύμφωνα με το American Kennel Club, οι «Μεγάλοι Δανοί» κατάγονται από κυνηγετικά σκυλιά του Μεσαίωνα. Ενώ είναι γνωστά για την υπεροχή άλλων φυλών, είναι επιρρεπή σε αρκετές παθήσεις υγείας και τείνουν να έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από άλλα σκυλιά.