Οι τρεις υποθέσεις που προκάλεσαν τις έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ: Τι χρεώθηκαν οι αξιωματικοί (vid)

Newsroom
Οι τρεις υποθέσεις που προκάλεσαν τις έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ: Τι χρεώθηκαν οι αξιωματικοί (vid)
Η αναποτελεσματικότητα στους χειρισμούς τριών υποθέσεων, προκάλεσαν τις έκτακτες μετακινήσεις των αξιωματικών.

Οι χθεσινές έκτακτες κρίσεις στην αστυνομία, με τις σαρωτικές αλλαγές που έλαβαν χώρα σε σημαντικά τμήματα, προκάλεσαν έκπληξη σε πολλούς. Για τους γνωρίζοντες την κατάσταση που επικρατεί εντός της ΓΑΔΑ, δεν υπήρχε καμία τέτοια...

Θυμίζουμε πως ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Σκούμας, προχώρησε την απομάκρυνση του διοικητή του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής Κωνσταντίνου Χασιώτη, του υποδιοικητή της ίδιας υπηρεσίας Θεόδωρου Θεοδώρου, και του διοικητή του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών Νικόλαου Νταβαρίνου, για υπηρεσιακούς λόγους, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή.

Ο Κωνσταντίνος Χασιώτης έχοντας 19 χρόνια υπηρεσίας στο συγκεκριμένο τμήμα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπως και ο υποδιοικητής Θεόδωρος Θεοδώρου, μετακινούνται στον κλάδο εκπαίδευσης και στην δημόσια ασφάλεια του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο Νίκος Νταβαρίνος με 16 χρόνια υπηρεσίας, μετακινείται στην Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Έγιναν όμως οι παραπάνω αλλαγές, για υπηρεσιακούς λόγους, όπως αναφέρεται επίσημα από την ΕΛ.ΑΣ; Μάλλον όχι, καθώς από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπήρχε μεγάλη δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς σε συγκεκριμένες υποθέσεις, με αποτέλεσμα να υπάρξει η αντικατάσταση των συγκεκριμένων αξιωματικών.
Ποιες ήταν αυτές οι υποθέσεις; Αυτή των Γλυκών Νερών με την δολοφονία της Καρολάιν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, της Πάτρας με τον θάνατο των τριών παιδιών, αλλά κυρίως αυτή της Greek Mafia.

Βλέπετε για τις δολοφονίες των ανθρώπων της νύχτας, η ΕΛΑΣ δεν έχει καταφέρει να εξιχνιάσει ούτε 1 από τα 28 συμβόλαια θανάτου που υπήρξαν, αλλά ούτε και τις 8 αποτυχημένες προσπάθειες.

Επίσης, η αναποτελεσματικότητα στις έρευνες για τον θάνατο του Γιώργου Καραϊβάζ ανέβαζαν την δυσαρέσκεια, με τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι να είναι η εκτέλεση του «Θείου Τζο», Γιάννη Σκαφτούρου.

Πάντως ένα σημαντικό κομμάτι εντός της ΓΑΔΑ φέρεται να είναι προβληματισμένο από την χθεσινή εξέλιξη με τις μετακινήσεις των συγκεκριμένων αστυνομικών, θεωρώντας ως άδικο τον τρόπο αξιολόγησής τους.