Ακριβαίνει και το μπάνιο στην θάλασσα: Μόνο οι τουρίστες βλέπουν φθηνές τις τιμές (vid)

Newsroom
Ακριβαίνει και το μπάνιο στην θάλασσα: Μόνο οι τουρίστες βλέπουν φθηνές τις τιμές (vid)
Το κόστος για ένα μπάνιο σε οργανωμένη παραλία γίνεται... τσουχτερό και τις τιμές τις βλέπουν φθηνές, μόνο οι τουρίστες, ανάλογα βέβαια από τις χώρες που έρχονται.

Με τον καιρό να φτιάχνει σιγά σιγά και την μουντάδα των προηγούμενων ημερών, να υποχωρεί, αρχίζουν και γεμίζουν οι παραλίες της Αττικής από κόσμο που ξεκινάει τα μπανια στην θάλασσα.

Ωστόσο και εκεί, όπως και σε όλους τους άλλους τομείς της καθημερινότητάς μας, η ακρίβεια κάνει αισθητή την παρουσία της. Ειδικά στις οργανωμένες παραλίες που έχουν ανοίξει, με τις επιχειρηματίας να προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές, προκειμένου να μην αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα για τους πελάτες.

Η είσοδος στις οργανωμένες πλαζ λοιπόν έχει κατά μέσο όρο 3 ευρώ τις καθημερινές και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 10 ευρώ τα σαββατοκύριακα, ενώ οι τιμές για τους καφές «παίζει» από 2 έως και 4 ευρώ, με την μπύρα να είναι λίγο πιο ακριβή, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του Alpha.

Οι περισσότεροι πολίτες ήδη έχουν ξεκινήσει να αναζητούν τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων, είτε πηγαίνοντας σε ελεύθερες παραλίες, είτε παίρνοντας πράγματα από το σπίτι.

Οι μόνοι πάντως που βλέπουν φθηνές τις τιμές είναι οι τουρίστες, ανάλογα με την χώρα προέλευσής του. Για παράδειγμα αυτοί από την Μεγάλη Βρετανία όπου οι μισθοί και οι τιμές στα προϊόντα είναι πολύ πιο ψηλά από ότι εδώ, μένουν ικανοποιημένοι. Το ίδιο όμως δεν ισχύει και για τους Έλληνες.