ΣΥΡΙΖΑ: «Οι πολίτες πτωχεύουν καθημερινά με ρήτρα Μητσοτάκη»

Newsroom
ΣΥΡΙΖΑ: «Οι πολίτες πτωχεύουν καθημερινά με ρήτρα Μητσοτάκη»
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό για τα όσα είπε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή την ομιλία του στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ, εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταλογίζοντάς του ότι «δεν διστάζει να φλομώνει στο ψέμα ακόμα και το κομματικό κοινό της Νέας Δημοκρατίας».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε την εικόνα μιας χώρας που ζει μόνο ο ίδιος και οι κολλητοί του. Νομίζει ότι μπορεί να εξακολουθεί να κοροϊδεύει τον υπόλοιπο κόσμο, κάτι που αποδεικνύει ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Μπροστά στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε στους πολίτες προσπαθεί τώρα για μια ακόμη φορά να τους διχάσει. Και το πιο αστείο: παρουσίασε την παράταξή του ως προοδευτική έχοντας δίπλα του όλα τα ορφανά του Καρατζαφέρη».

Ακολούθως τον κατηγορεί ότι «με τις εγκληματικές επιλογές του έφερε στην Ελλάδα την ενεργειακή κρίση πολύ πριν τον πόλεμο, κάτι που ομολόγησε χθες».

Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού στη μεσαία τάξη αναφέρει: «Η μεσαία τάξη για την οποία δήθεν κόπτεται ο κ. Μητσοτάκης, μαζί με τους επαγγελματίες, μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες, βυθίζονται κάθε μέρα στην ανασφάλεια και τα αδιέξοδα από το καρτέλ της ενέργειας που 9 μήνες άφησε ανεξέλεγκτο. Και τώρα νομίζει πως με καθρεφτάκια για δήθεν 600 ευρώ αναδρομικά θα τους ξεγελάσει. Οι πολίτες δεν απαιτούν να γίνει καλύτερος ο ίδιος και οι αποτυχημένοι υπουργοί του, απαιτούν να φύγει όσο γίνεται πιο γρήγορα, μήπως και σώσουμε ό,τι σώζεται».

Κλείνοντας υποστηρίζει: «Δυστυχώς η μεσαία τάξη, μαζί με όλους τους πολίτες πλην των λίγων φίλων του κ. Μητσοτάκη, δεν πληρώνουν απλά και μόνο την παγκόσμια κρίση. Πτωχεύουν καθημερινά με ‘ρήτρα Μητσοτάκη».