Το σχέδιο της κυβέρνησης για τους λογαριασμούς ρεύματος: Aύριο (5/5) οι ανακοινώσεις

Newsroom
Το σχέδιο της κυβέρνησης για τους λογαριασμούς ρεύματος: Aύριο (5/5) οι ανακοινώσεις
Tην Παρασκευή (6/5) αναμένεται να γίνει η εξειδίκευση των μέτρων για την μείωση στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Αύριο (5/5) θα γίνουν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, οι οποίοι είναι «φουσκωμένοι» λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Οι πολίτες αδυνατούν να τους πληρώσουν καθώς τα ποσά είναι τρείς και τέσσερις φορές μεγαλύτερα σε σχέση με προηγούμενες φορές.

Έτσι, μετά από τις συσκέψεις στο Μαξίμου, «κλείδωσαν» όλες οι λεπτομέρειες για το σχέδιο της κυβέρνησης που αναμένεται να φέρει «ψαλίδι» στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώνουν καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Μετά τις σχετικές ανακοινώσεις που αναμένεται να γίνουν αύριο (5/5) από τον πρωθυπουργό, το πιθανότερο είναι την Παρασκευή θα υπάρξει εξειδίκευση των μέτρων.

Τι θα περιλαμβάνει το σχέδιο:

Στόχος θα είναι οι λογαριασμοί να μετριάσουν το πρόβλημα για τους πολίτες. Πολυεπίπεδη θα είναι η παρέμβαση, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, με αναδρομικό χαρακτήρα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με τον καταναλωτή αλλά η μείωση των λογαριασμών θα αφορά τους πάντες, τόσο τα νοικοκυριά όσο και τις επιχειρήσεις.

Θα υπάρχει μάλιστα και κάποια παρέμβαση για τους λογαριασμούς των προηγούμενων μηνών. Η κυβέρνηση επιπλέον θα επιβάλλει πλαφόν στις τιμές χονδρικής ενώ θα υπάρξει και επιδότηση λογαριασμών λιανικής.

Το συνολικό ύψος της παρέμβαση θα ανέλθει 2,5 δισ. € μέχρι το τέλος του έτους

Τα χρήματα θα αντληθούν από:
• Τον προϋπολογισμό
• Το ταμείο πράσινης μετάβασης
• Τα υπερκέρδη εταιρειών ενέργειας