Πρόεδρος ΙΝΚΑ: «Και Μητροπόλεις, γήπεδα, μεγάλες επιχειρήσεις στην πρώτη συλλογική αγωγή κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής»

Newsroom
Πρόεδρος ΙΝΚΑ: «Και Μητροπόλεις, γήπεδα, μεγάλες επιχειρήσεις στην πρώτη συλλογική αγωγή κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής»
«Όλος ο κόσμος καλείται να πληρώσει. Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν και άλλες ομαδικές αγωγές κατά των υπολοίπων παρόχων», ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ.

Την 1η Ιουνίου εκδικάζεται η πρώτη συλλογική αγωγή κατά της ΔΕΗ, του μεγαλύτερου παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, που κατέθεσε σήμερα το Ινστιτούτο Καταναλωτή, ενάντια στη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Όπως είπε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης, «αφορά στοιχεία τουλάχιστον 1.600 καταναλωτών, κάθε κατηγορίας και έως 5.500 emails, που θα αναγνωστούν, θα διαμορφωθεί ο φάκελος κάθε ενάγοντα και θα συμπεριληφθούν όταν συζητηθεί η αγωγή. Με αυτή ζητείται να επιστραφούν τα χρήματα της ρήτρας αναπροσαρμογής στους καταναλωτές, να υπάρξουν ασφαλιστικά μέτρα για να μην έχει το δικαίωμα κανένας πάροχος το δικαίωμα μέχρι να εκδικαστεί η αγωγή να διακόπτει το ρεύμα και να μην υπάρχει μονομερής κατάργηση των όρων του συμβολαίου από τον έναν συμβαλλόμενο. Άρα υπάρχει και αυτό μέσα στην συλλογική αγωγή.
Στην αγωγή συμμετέχουν μικρές, μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, αγρότες, κτηνοτρόφοι, βιοτεχνίες, γήπεδα. Και μην απορείτε που λέω γήπεδο. Το "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
», ανέφερε αρχικά.

«Θα μείνει δηλαδή το Γεώργιος Καραϊσκάκης χωρίς φως αν δεν πληρώσει;», ρώτησαν οι δημοσιογράφοι και ο κ. Λεχουρίτης απάντησε «βεβαίως, γιατί το έχουν δύσκολο;».

«Τώρα τελείωσε δυο αγώνες έχει. Στα σκοτάδια θα παίζουν; Συγγνώμη, το Γεώργιος Καραϊσκάκης μπήκε στη ρύθμιση;», ρώτησε ο δημοσιογράφος.

«Δεν έχει σημασία. Η σημασία είναι μια: ότι συμμετέχουν στην συλλογική αγωγή μικρές, μεγάλες, πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, καταναλωτές, αγρότες, βιομηχανίες, Μητροπόλεις. Το ΙΝΚΑ καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν διότι όσο μαζικότερο είναι το κίνημα συμμετοχής, τόσο καλύτερα αποτελέσματα και δικαίωση αναμένεται. Οι περισσότεροι είναι οικιακοί καταναλωτές που είναι με λογαριασμούς από 2.500 έως 3.500 ευρώ», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ.

Σε ερώτημα του δημοσιογράφου «Το Γ. Καραϊσκάκης τι λογαριασμό έχει;», ο κ. Λεχουρίτης απάντησε: «αυτό δεν μπορώ να σας το πω. Δεν το έχω πρόχειρο για να σας το πω αυτό, απλά συμπεριλαμβάνεται μέσα στην συλλογική αγωγή. Ενδεικτικά σας το ανέφερα».

«Δεν έχουν έρθει ακόμα βουλευτές αλλά θεωρώ ότι θα έρθουν και βουλευτές να συμμετάσχουν στην συλλογική αγωγή, δικαστικοί, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, γιατροί γιατί όλος ο κόσμος καλείται να πληρώσει. Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν και άλλες ομαδικές αγωγές κατά των υπολοίπων παρόχων», πρόσθεσε ο κ Λεχουρίτης.