Δύο chef λένε πως φτιάχνουμε με λάθος τρόπο τις τηγανητές πατάτες: Οι οδηγίες για τέλειο αποτέλεσμα

Newsroom
Δύο chef λένε πως φτιάχνουμε με λάθος τρόπο τις τηγανητές πατάτες: Οι οδηγίες για τέλειο αποτέλεσμα
Ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να μαγειρεύουμε τις τηγανιτές πατάτες, προκειμένου να έχουμε το πιο γευστικό αποτέλεσμα.

Αν ρωτήσεις τους περισσότερους Έλληνες για το αγαπημένο τους φαγητό, δεδομένα η συντριπτική πλειοψηφία θα πει κάποιο, το οποίο θα έχει συνοδευτικό τις τηγανητές πατάτες. Μπριζόλες με πατάτες, μπιφτέκια με πατάτες κτλ...

Όλοι τις τρώνε, είτε ένα μεγάλοι, είτε είναι μικροί. Τις κόβεις, τις τηγανίζεις και είναι έτοιμες για το τραπέζι, προκειμένου να τις απολαύσεις. Είναι όμως αυτός ο απλός τρόπος, ο καλύτερος που δίνει το πιο γευστικό αποτέλεσμα;

Τηγανιτές πατάτες

Σύμφωνα με δύο chef που μίλησαν στην Sun, όχι δεν είναι. Για αυτό και δίνουν τις δικές τους οδηγίες, οι οποίες όμως θέλουν κάποιο χρόνο.

Ο Ligia Lugo του «The Daring Kitchen» τονίζει πως όταν αγοράζουμε τις πατάτες, πρέπει να παίρνουμε αυτές που έχουν το λιγότερο νερό μέσα τους. Για αυτό πρέπει να διαλέγουμε αυτές που ανήκουν στην κατηγορία russet. Αυτές δηλαδή που έχουν μεγάλο μέγεθος, σκούρα φλούδα και το εσωτερικό τους είναι λευκό και στεγνό.

Όπως τονίζει: «Όσο λιγότερο νερό έχουν μέσα τους, τόσο πιο τραγανές θα γίνουν αφού μαγειρευτούν», και δεν έχει άδικο.

Ο Dickie Nelson του Fat Hippo από την πλευρά του, προτείνει ένα κάπως μπελαλίδικο τρόπο, καθώς όπως αναφέρει πρώτα πρέπει να τηγανιστούν σε χαμηλή θερμοκρασία και να βγουν από εκεί για να «ξεκουραστούν» όπως λένε συνήθως για κρέατα, οι chef. Μετά από μερικά λεπτά, τις ξαναρίχνουμε στο λάδι, μόνο που αυτή τη φορά η θερμοκρασία πρέπει να είναι πολύ υψηλή.

Τηγανιτές πατάτες1

«Με το διπλό τηγάνισμα εξασφαλίζεις οτι θα είναι τραγανές απ' έξω. Μόλις δεις οτι έχουν γίνει τραγανές, τις βγάζουμε από το τηγάνι. Πρέπει όμως όταν τις ρίξεις στο λάδι, να βγάλουν φουσκάλες. Αυτό είναι καλό. Αν δεν βγάλουν, πάει να πει πως θα είναι μαλακές», ανέφερε.