Τρομακτική αποκάλυψη των τεχνικών της ΔΕΗ: Σε 21 ημέρες 26.500 εντολές διακοπής ρεύματος (vid)

Newsroom
Τρομακτική αποκάλυψη των τεχνικών της ΔΕΗ: Σε 21 ημέρες 26.500 εντολές διακοπής ρεύματος (vid)
Σε τραγική κατάσταση τα ελληνικά νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην εξόφληση των λογαριασμών ρεύματος.

Σε αδιέξοδο έχουν πολλές οικογένειες με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος που καλούνται να πληρώσουν λόγω της υψηλής ρήτρας αναπροσαρμογής που κάνουν αδύνατη την εξόφλησή τους.

Το πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα αυτό, το ανέδειξε ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως αποκάλυψε, από την έως και την 21η Απριλίου έχουν δοθεί 26.500 εντολές διακοπής, εκ των οποίων έχει πραγματοποιηθεί ένα σχεδόν 25%, δηλαδή περίπου 6.000.

Ο συνδικαλιστής τόνισε ότι, οι καταναλωτές αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς που ξεπερνούν κατά πολύ μία σύνταξη ή έναν μισθό και κάλεσε το Κράτος να παρέμβει και ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων, αφού όπως είπε, «τα παιδιά θα χρειάζονται υπολογιστή για να διαβάσουν».

Παρατήρησε ότι, οι καταναλωτές κάνουν ουρές για διακανονισμό και εκτίμησε ότι, το πρόβλημα στην ενέργεια είναι εγχώριο κι όχι ευρωπαϊκό, φέρνοντας ως παράδειγμα χώρες όπως την Ελβετία, την Ισπανία και την Πορτογαλία που ρύθμισαν τις τιμές στην ενέργεια.

«Κάτι πρέπει να γίνει και στη χώρα μας, δεν είναι μόνο η επιδότηση μέχρι τις 1200 κιλοβατώρες, είναι πολύ δύσκολο για τους καταναλωτές», κατέληξε.