Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο ειναι μια Γαλλίδα μοναχή που έφτασε 118 ετών με σοκολάτα και κρασί (vid)

Newsroom
Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο ειναι μια Γαλλίδα μοναχή που έφτασε 118 ετών με σοκολάτα και κρασί (vid)
Η αδελφή Αντρές σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που βρίσκεται στη ζωή.

Στη Γαλλία η ζει ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες. Πρόκειται για μια καλόγρια που ζει σε οίκο ευγηρίας και είναι 118 ετών. Η αδελφή Αντρές όπως είναι γνωστή, γεννήθηκε ως Λουσίλ Ράντον στις 11 Φεβρουαρίου 1904 και αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην θρησκεία.

Πριν γίνει μοναχή, φρόντιζε παιδιά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια πέρασε 28 χρόνια φροντίζοντας ορφανά και ηλικιωμένους σε ένα νοσοκομείο.

Η αδελφή Αντρές είναι επίσης ο γηραιότερος άνθρωπος που κόλλησε και ανάρρωσε από τον κορονοϊό. Βρέθηκε θετική στις αρχές του 2021, αλλά μέσα σε τρεις εβδομάδες κατάφερε να αναρρώσει πλήρως.

Σε μια συνέντευξη στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι RMC Story, η αδελφή Αντρέ φάνηκε να έχει ανάμεικτα συναισθήματα για το ότι έγινε ο νέος γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος. «Νιώθω ότι θα ήμουν καλύτερα στον παράδεισο, αλλά ο καλός Κύριος δεν με θέλει ακόμα», είπε, αποκαλώντας τον τίτλο «θλιβερή τιμή». Εξέφρασε όμως και τη χαρά της που την φροντίζει η οικογένειά της.

Η αδελφή Αντρέ απολαμβάνει τη σοκολάτα και το κρασί και πίνει ένα ποτήρι κάθε μέρα επιβεβαίωσε στο CNNi το γηροκομείο της, Résidence Catherine Labouré. Όταν έκλεισε τα 118 νωρίτερα φέτος, η αδελφή Αντρές έλαβε ένα χειρόγραφο σημείωμα γενεθλίων από τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν. Μετά τον θάνατο της Γιαπωνέζας Κέιν Τανάκα, η οποία πέθανε σε ηλικία 119 ετών στις 19 Απριλίου, έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο.