To Άγιο Όρος στο Netflix: Στο «Athos» οι μοναχοί αποκαλύπτουν άγνωστες λεπτομέρειες της ζωής τους

To Άγιο Όρος στο Netflix: Στο «Athos» οι μοναχοί αποκαλύπτουν άγνωστες λεπτομέρειες της ζωής τους
Το πρώτο ντοκιμαντέρ στα ελληνικά που βρέθηκε στην πλατφόρμα του Netflix έχει τίτλο «Athos» και μας ξεναγεί στο «Περιβόλι της Παναγίας».

Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην καθημερινότητα των μοναχών του Αγίου Όρους «προσγειώθηκε» πρόσφατα στο Netflix και μάλιστα ανέβηκε γρήγορα στις πρώτες θέσεις του TOP-10 των Ελλήνων χρηστών. Πρόκειται για το «Athos», μια γερμανική παραγωγή των Πίτερ Μπάρντελε και Αντρέας Μάρτιν, οι οποίοι έμειναν για αρκετές ημέρες στις μονές, μαθαίνοντας πολλά από τα καλά κρυμμένα μυστικά της εκεί ζωής.

Το «Athos» έχει διάρκεια μία ώρα και τριανταπέντε λεπτά, ενώ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2016. Μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις μοναχών μαθαίνουμε το πώς βρέθηκαν εκεί, με τι ασχολούνται στην καθημερινότητά τους, πώς περνούν τον χειμώνα τους, αλλά και τι προετοιμασίες κάνουν όταν περιμένουν προσκυνητές.

Βλέπουμε για πρώτη φορά στιγμιότυπα από τα δωμάτια που κοιμούνται, από τις βιβλιοθήκες, τις οστεοθήκες, τις κουζίνες, τους ναούς, αλλά και τα απίστευτα τοπία που κοσμούν την χερσόνησο του Άθω, η οποία αποτελεί ένα από τα τελευταία μυστικά της Ευρώπης.

«Πρώτα πρέπει να θεραπεύσουμε τις ψυχές μας, μόνο τότε μπορούμε να βοηθήσουμε τους άλλους», είναι ένα από τα βασικά μηνύματα που θέλει να περάσει ο πατέρας Γαλακτίωνας μιλώντας on camera.

Ορος

Στο ντοκιμαντέρ βλέπουμε και τον πατέρα Επιφάνειο, ο οποίος αποτελούσε για χρόνια τον εκπρόσωπο του Αγίου Όρους που μυούσε την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο στην αγιορείτικη κουζίνα, αλλά δυστυχώς έφυγε από τη ζωή το 2020 σε ηλικία 64 ετών.