O Ιερώνυμος διέταξε έρευνα για τον ιερέα που έδιωξε τρανς γυναίκα από συσσίτιο

Newsroom
O Ιερώνυμος διέταξε έρευνα για τον ιερέα που έδιωξε τρανς γυναίκα από συσσίτιο
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έδωσε εντολή να διερευνηθεί άμεσα η επίθεση ιερέα σε τρανς γυναίκα, σε συσσίτιο ιερού ναού στην Καλλιθέα.

Πριν από μερικές ημέρες, μια τρανς γυναίκα κατήγγειλε πως ένας ιερέας στην Καλλιθέα την έδιωξε από συσσίτιο, βρίζοντάς την.

O ιερέας, μάλιστα, έφτασε σε σημείο να επικαλεστεί την Ιερά Σύνοδο, προκειμένου να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του, υποστηρίζοντας ότι η εκκλησία δέχεται τους ομοφυλόφιλους, όχι όμως την αμαρτία, ενώ έφτασε σε σημείο να εκφοβίζει και άλλα άτομα που συμμετείχαν στο συσσίτιο, ώστε να τα αποτρέψει από το να δώσουν στην άτυχη γυναίκα φαγητό, σύμφωνα με την καταγγελία.

O Ιερώνυμος διέταξε έρευνα για τον ιερέα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, διέταξε έρευνα για την λεκτική επίθεση που δέχθηκε η άνεργη τρανς γυναίκα από τον ιερέα.

Παράλληλα σε δήλωσή του τόνισε μεταξύ άλλων, πως «Η Εκκλησία μας όχι μόνο αυτές τις άγιες ημέρες, αλλά κάθε ημέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, κάθε στιγμή, αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, κάθε αδελφό μας που δοκιμάζεται, ανεξαρτήτως οιασδήποτε διάκρισης είτε αυτήν αφορά στο φύλο του είτε στη φυλή του είτε στο χρώμα του είτε στο θρήσκευμά του είτε στις πεποιθήσεις του».

Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου

«Κάθε άνθρωπος είναι πρόσωπο και ως πρόσωπο αποτελεί εικόνα του Θεού. Η Εκκλησία μας όχι μόνο αυτές τις άγιες ημέρες, αλλά κάθε ημέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, κάθε στιγμή, αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, κάθε αδελφό μας που δοκιμάζεται, ανεξαρτήτως οιασδήποτε διάκρισης είτε αυτήν αφορά στο φύλο του είτε στη φυλή του είτε στο χρώμα του είτε στο θρήσκευμά του είτε στις πεποιθήσεις του. Χωρίς να τον επικρίνει και χωρίς να τον στιγματίζει. Κάθε κληρικός της Εκκλησίας μας οφείλει να είναι διάκονος του Θεού και όλων των ανθρώπων».