Καταγγελία τρανς γυναίκας για ιερέα στην Καλλιθέα: Την έβρισε και την έδιωξε από συσσίτιο

Newsroom
Καταγγελία τρανς γυναίκας για ιερέα στην Καλλιθέα: Την έβρισε και την έδιωξε από συσσίτιο
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ιερέας έφτασε σε σημείο να επικαλεστεί την Ιερά Σύνοδο, προκειμένου να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του, υποστηρίζοντας ότι η εκκλησία δέχεται τους ομοφυλόφιλους, όχι όμως την αμαρτία.

Τρανς γυναίκα κατήγγειλε πως ένας ιερέας στην Καλλιθέα την έβρισε και την έδιωξε από συσσίτιο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το antivirus.gr, η τρανς γυναίκα λόγω οικονομικών προβλημάτων επισκέπτεται το συσσίτιο της ενορίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο συγκεκριμένος ιερέας διαπίστωσε πως πρόκειται για μία τρανς. Από εκείνη τη στιγμή αρνήθηκε τη συμμετοχή της στο συσσίτιο, ενώ την έδιωξε κάνοντάς της χυδαία σχόλια, αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

Η τρανς γυναίκα επικοινώνησε με το RED UMBRELLA ATHENS (RUA), το οποίο αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό κατέθεσε (χθες) μήνυση στη ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος.

Η δικηγόρος (RUA) που έχει αναλάβει την υπόθεση, κα. Αγγελική Σουγλέ, έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με την ίδια, το θύμα «ξεκίνησε να πηγαίνει στο συσσίτιο της ενορίας, τις τελευταίες 15 μέρες, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Εκεί της ζητήθηκαν κάποια έγγραφα (αστυνομική ταυτότητα, λογαριασμός ΔΕΗ & εκκαθαριστικό) προκειμένου να αποδείξει την ευαλωτότητά της».

«Αν και η ίδια έχει κάνει χρήση της νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου, η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω των καθυστερήσεων που δημιούργησε η πανδημία. Όταν, λοιπόν, διαπιστώθηκε η τρανς ταυτότητά της, ο ιερέας ξεκίνησε τις τρανσφοβικές επιθέσεις. Με χυδαίες εκφράσεις όπως "άνδρας με βυζιά", "πλάσμα του διαβόλου" κ.α., ο ιερέας της αρνήθηκε τη συμμετοχή της στο συσσίτιο, διώχνοντάς την», τονίζει η δικηγόρος.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο ιερέας έφτασε σε σημείο να επικαλεστεί την Ιερά Σύνοδο, προκειμένου να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του, υποστηρίζοντας ότι η εκκλησία δέχεται τους ομοφυλόφιλους, όχι όμως την αμαρτία, ενώ έφτασε σε σημείο να εκφοβίζει και άλλα άτομα που συμμετείχαν στο συσσίτιο, ώστε να τα αποτρέψει από το να δώσουν στην άτυχη γυναίκα φαγητό.

«Αυτή νομική ενέργεια είναι μόνο η αρχή», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το RUA. «Συνεχίζουμε να την στηρίζουμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη», καταλήγει.