Η κρυφή λειτουργία του WhatsApp για να μιλήσεις με κάποιον χωρίς να έχεις το νούμερό του

Η κρυφή λειτουργία του WhatsApp για να μιλήσεις με κάποιον χωρίς να έχεις το νούμερό του
Ήξερες ότι μπορείς να προσθέσεις κάποιον στις επαφές σου στο WhatsApp χωρίς καν να έχεις τον αριθμό του; Κι όμως.

Το WhatsApp αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα μέσα επικοινωνίας, το οποίο χρησιμοποιούμε καθημερινά για να μιλήσουμε με συγγενείς, φίλους ή συνεργάτες. Είτε μέσω κινητού τηλεφώνου είτε μέσω υπολογιστή, ανταλλάσσουμε μηνύματα, κλήσεις ή στέλνουμε βίντεο. Μόνο που για να επικοινωνήσεις με κάποιον είναι προαπαιτούμενο να σου έχει δώσει τον αριθμό του κινητού του. Σωστά;

Κι όμως, υπάρχει τρόπος να μιλήσεις με κάποιον χωρίς να σου δώσει καν τον αριθμό του κινητού του. Αρκεί ένας προσωπικός κωδικός QR (με τους οποίους έχουμε εξοικειωθεί τα τελευταία χρόνια της πανδημίας). Πού θα τον βρεις; Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί, λοιπόν, είναι πως κάθε ένας από εμάς στο WhatsApp του, διαθέτει έναν προσωπικό QR κωδικό, ο οποίος αντιστοιχεί στο προφίλ του.

Για να τον βρεις, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις στις τρεις τελίτσες πάνω δεξιά στην οθόνη του WhatsApp σου. Στη συνέχεια επιλέγεις τις Ρυθμίσεις και θα δεις το σηματάκι του QR πάνω δεξιά δίπλα στο όνομά σου. Αν το πατήσεις, μεταφέρεσαι σε μια νέα οθόνη με τον κωδικό QR σου. Αν τώρα αυτόν τον κωδικό τον στείλεις ή τον σκανάρεις με ένα άλλο τηλέφωνο, τότε ο άλλος μπορεί να σε προσθέσει αυτόματα στις επαφές του και να επικοινωνήσει μαζί σου.

Αντίστοιχα, αν θέλεις να «δώσεις τον αριθμό σου» σε κάποιον με έναν πιο πρωτότυπο τρόπο, μπορείς απλά να του πεις να σκανάρει τον QR κωδικό σου στο WhatsApp.