Σάλος με την παρακολούθηση δημοσιογράφου: Έρευνα εισαγγελέα για το ποιος την έκανε

Newsroom
Σάλος με την παρακολούθηση δημοσιογράφου: Έρευνα εισαγγελέα για το ποιος την έκανε
Ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης αποκάλυψε πως ξεκίνησε έρευνα για την παρακολούθησή του, ενώ εστιάζει και στην αλλαγή του νόμου.

Την επέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργοπούλου προκάλεσε ο ντόρος που έχει δημιουργηθεί για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος με αναρτήσεις του στο Twitter την έρευνα ανέλαβε η εισαγγελέα πρωτοδικών, όμως ο ίδιος δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό.

Ζητά να ερευνηθεί το σημαντικό πολιτικό ζήτημα της αλλαγής του νόμου της ΑΔΑΕ, προκειμένου να μην ενημερωθεί οτι τον παρακολουθούσαν.

«Πληροφορούμαι πως η δημοσιοποίηση της είδησης για την παρακολούθηση του τηλεφώνου μου προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Η Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργοπούλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Σκοπός είναι να διαπιστωθεί από ποια πρόσωπα έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της παραβίασης τηλεφωνικού μου απορρήτου . Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε σε εισαγγελέα πρωτοδικών. Καλωσορίζω την εξέλιξη αυτή.

Ωστόσο,αυτό που προέχει είναι να διευρυνθεί το εξαιρετικά σημαντικό πολιτικό ζήτημα,δηλαδή η αλλαγή του νόμου της ΑΔΑΕ προκειμένου να μην πληροφορηθώ ότι τελούσα υπό την παρακολούθηση της ΕΥΠ.Και ζητώ από τα πολιτικά κόμματα να εστιάσουν σε αυτό το ζήτημα την προσοχή τους», έγραψε χαρακτηριστικά.

koukakis