Υπερψηφίστηκε η πρόταση Τσίπρα για εκλογή προέδρου & ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση

Newsroom
Υπερψηφίστηκε η πρόταση Τσίπρα για εκλογή προέδρου & ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα του 3ου Συνεδρίου του κόμματος.

Σαφή εντολή για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα ενεργών μελών χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την απόφαση του 3ου Συνεδρίου και μάλιστα με το συντριπτικό ποσοστό του 73% για την απευθείας εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση του κόμματος στις 15 Μαΐου.

«Η εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση του κόμματός μας, στις 15 του Μάη, να γίνει μια μεγάλη γιορτή δημοκρατίας αλλά και η αρχή της αντίστροφής μέτρησης για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θα είναι μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει και τελειώνει ο εφιάλτης».

Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης της «Ομπρέλας», σημειώνοντας ότι δεν περισσεύει κανείς στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική αλλαγή και τη συγκρότηση της προοδευτικής κυβέρνησης.

«Θα τα κλαδέψουμε τα κλεφτόδεντρά σας, για να δώσουμε ανάσα και στήριγμα στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις. Και δεν είναι αυτό παροχολογία είναι υποχρέωση να δώσουμε ασπίδα στους φτωχούς».

Ο κ. Τσίπρας με την ολοκλήρωση των εργασιών του 3ου Συνεδρίου σημείωσε ότι ξεκινά και η καμπάνια για τη μαζικοποίηση και την εγγραφή νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και της κάλπης του Μαΐου για την εκλογή του προέδρου του κόμματος.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ήταν μια γιορτή εσωκομματικής δημοκρατίας και διαλόγου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα του 3ου Συνεδρίου του κόμματος.

Ακολούθως αναφέρει ότι οι αποφάσεις του Συνεδρίου και τα μηνύματα των εργασιών είναι απολύτως ξεκάθαρα:

  • «Το σώμα υπερψήφισε με πλειοψηφία μεγαλύτερη των 2/3 την πρόταση του προέδρου για αλλαγές στο καταστατικό και εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση του κόμματος καθώς και με ομοφωνία την πρόταση για ποσόστωση 50% στην εκπροσώπηση των γυναικών στα νέα όργανα, αλλά και την πολιτική απόφαση του Συνεδρίου.
  • Οι κάλπες για την εκλογή νέας Κ.Ε. και προέδρου θα στηθούν στις 15 Μάη σε μια γιορτή συμμετοχής με το μήνυμά της να μην αφορά μόνο την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την αρχή του τέλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
  • Στην κάλπη για την εκλογή νέας Κ.Ε. θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής 61.600 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα του κόμματος έως τις 21/3.
  • Στην κάλπη του προέδρου θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν και όσοι θα παρουσιαστούν για να εγγραφούν μέλη του κόμματος την ημέρα της ψηφοφορίας.
  • Ταυτόχρονα με τις κάλπες για την εκλογή Κ.Ε. και προέδρου θα στηθεί ξεχωριστή διαδικασία έγκρισης ή απόρριψης των τροπολογιών που έχουν κατατεθεί στην ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Καταστατικού.

Οι τροπολογίες αυτές δεν κατέστη δυνατόν να ψηφιστούν στο τέλος του Συνεδρίου, καθώς η καταμέτρηση ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί σε χρονικά πλαίσια ανεκτά ιδιαίτερα για τους συνέδρους της περιφέρειας που ήταν υποχρεωμένοι να αποχωρήσουν.

Η απόφαση του σώματος του 3ου Συνεδρίου είναι να στηθεί ξεχωριστή κάλπη κατά την ημέρα της ψηφοφορίας για πρόεδρο και Κ.Ε., στην οποία δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι σύνεδροι συμμετείχαν στις διαδικασίες για την καταστατική αλλαγή που αφορά την εκλογή από τη βάση, δηλαδή 4688 σύνεδροι».

Κλείνοντας αναφέρει: «Το πρώτο βήμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Στις 15 του Μάη, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δυναμώνει και ο εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνει».