Έλληνας του Johns Hopkins αναρωτιέται: «Μήπως συμβαίνει κάτι στη Σανγκάη που δε μας έχουν πει» (vid)

Newsroom
Έλληνας του Johns Hopkins αναρωτιέται: «Μήπως συμβαίνει κάτι στη Σανγκάη που δε μας έχουν πει» (vid)
Οι εικόνες καταστολής που έρχονται από την Σανγκάη προκαλούν ανησυχία, όπως φαίνεται και από τα είπε ο Παναγής Γαλιατσάτος.

Τα βίαια lockdown που βιώνει το τελευταίο διάστημα η Σανγκάη έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, καθώς τα κρούσματα δεν είναι και τόσα πολλά για να δικαιολογούν τις εικόνες ακραίας καταστολής που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους επιστήμονες παγκοσμίως, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Παναγή Γαλιατσάτο. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins φιλοξενήθηκε το πρωί του Σαββάτου και αναρωτήθηκε τι πραγματικά συμβαίνει στην Κίνα...

«Μέσα σε δύο χρόνια της πανδημίας έχουμε μάθει πολλά. Δεν καταλαβαίνουμε αυτό που βλέπουμε στη Σανγκάη. Κάνουν σαν να είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν την πανδημία. Υπάρχει η υπόθεση μήπως έχουν βρει κάτι που δεν μας έχουν πει», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα εμβόλια και συγκεκριμένα στην 4η δόση, ο ίδιος τόνισε ότι: «Τα εμβόλια λειτουργούν. Πιστεύω ότι θα χρειαστούμε την 4η δόση εμβολίου. Καλό θα ήταν να το κάνουμε πριν έρθει κάποιο μεγάλο κύμα. Έχουμε ένα εργαλείο που δουλεύει. Τώρα κάνουμε έρευνα για ένα εμβόλιο που θα είναι μία μόνο δόση».

«Την 4η δόση στην Αμερική την κάνουν τώρα οι άνω των 50 ετών. Αν δεν υπάρξουν πολλά κρούσματα δεν νομίζω να χρειαστεί η 4η δόση για τους κάτω των 50 ετών», πρόσθεσε.