Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ με «απρόβλεπτες συνέπειες» αν συνεχίσουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία

Newsroom
Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ με «απρόβλεπτες συνέπειες» αν συνεχίσουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία
Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα πως στη διάρκεια της νύχτας έπληξε ένα στρατιωτικό στόχο στις παρυφές του Κιέβου με πυραύλους κρούζ και απείλησε με περισσότερες επιθέσεις εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα υπάρξουν «απρόβλεπτες συνέπειες» αν η Ουάσινγκτον συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Washington Post.

«Καλούμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να σταματήσουν την ανεύθυνη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, το οποίο συνεπάγεται απρόβλεπτες συνέπειες για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια», έγραψε η εφημερίδα επικαλούμενη διακοίνωση που απέστειλε η Ρωσία στις ΗΠΑ.

Το διπλωματικό διάβημα ήρθε, καθώς ο Τζο Μπάιντεν ενέκρινε μια επέκταση της αμυντικής βοήθειας που παρέχεται στην Ουκρανία, ένα πακέτο 800 εκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει αεροσκάφη, μια σοβαρή αναβάθμιση στο πυροβολικό μεγάλης εμβέλειας, drones και τεθωρακισμένα οχήματα παράκτιας άμυνας, καθώς και πρόσθετα φορητά αντιαεροπορικά και αντιαρματικά όπλα αλλά και εκατομμύρια φυσίγγια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης διευκολύνει την αποστολή στην Ουκρανία συστημάτων αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής S-300 ρωσικής κατασκευής από τη Σλοβακία, στους οποίους οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ήδη εκπαιδευτεί.

Σε αντάλλαγμα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν ένα πυραυλικό σύστημα Patriot στη Σλοβακία και διαβουλεύονται για μια μακροπρόθεσμη αντικατάσταση.

Η αυστηρή προειδοποίηση της Μόσχας προς την Ουάσιγκτον έρχεται λίγες ώρες μετά την βύθιση της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου στην Μαύρη Θάλασσα «Moskva».