Έλληνας Youtuber αποκαλύπτει τηλεφωνικές απάτες: «Δεν έχεις ούτε δεύτερο βρακί να βάλεις» (vid)

Έλληνας Youtuber αποκαλύπτει τηλεφωνικές απάτες: «Δεν έχεις ούτε δεύτερο βρακί να βάλεις» (vid)
Η πρώτη ελληνική σειρά αφιερωμένη στην αποκάλυψη των «scammers» ήρθε στο Youtube από τον KarpouziFetaGaming και θέλει να σε προστατέψει από τις παγίδες.

Μια ιδέα που στο εξωτερικό «σαρώνει» εδώ και περίπου τρία χρόνια, αποφάσισε να φέρει στην Ελλάδα ο Youtuber KarpouziFetaGaming, αποκαλύπτοντας τηλεφωνικές απάτες. Ο λόγος για το «scamming», τη δραστηριότητα δηλαδή μέσα από την οποία προσπαθεί να σε πείσει κάποιος τηλεφωνικά ή με email, να επενδύσεις κάποια χρήματα ή να αγοράσεις κάτι.

Συνήθως κάτι τέτοιο αποδεικνύεται ως απάτη και ο υποψήφιος πελάτης δεν παίρνει ποτέ την υπηρεσία ή την επένδυση που του έχουν υποσχεθεί. Ίσως κάποια φορά να έχει χτυπήσει και το δικό σου τηλέφωνο και στην άλλη γραμμή να βρισκόταν κάποιος, ο οποίος επιχείρησε να σε πείσει «για το δικό σου καλό».

Δύο Youtubers του εξωτερικού, λοιπόν, έχουν εξελιχθεί στον φόβο και τον τρόμο τέτοιων εταιρειών. Μιλάμε για τους Kitboga και Scammer Payback. Μπορείς απλά να τους ψάξεις στο Youtube και να καταλάβεις καλύτερα τι κάνουν. Σηκώνουν αμέσως το άγνωστο τηλέφωνο που τους καλεί και καθυστερούν άσκοπα τον υπάλληλο της άλλης γραμμής, ενώ πολλές φορές το προχωρούν κι ένα βήμα παρακάτω, περνώντας στην αντεπίθεση. Τους σβήνουν αρχεία ή τους πείθουν να αφήσουν τη δουλειά που κάνουν.

Φυσικά, το ενδιαφέρον στα videos τους είναι και οι αντιδράσεις των ανθρώπων στο τηλέφωνο. Κάποιοι προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, ενώ άλλοι εξαγριώνονται και επιτίθενται λεκτικά με βρισιές.

Το κόνσεπτ έχει κερδίσει το κοινό του Youtube, το οποίο πολλές φορές ταυτίζεται, γράφοντας στα σχόλια πως έχουν μιλήσει κι εκείνοι με κάποιες εταιρείες. Τώρα, ήρθε η στιγμή να δούμε αυτό το περιεχόμενο και στα μέρη μας.

Το επιχείρησε ο KarpouziFetaGaming μέσα από τον λογαριασμό των 400.000 εγγεγραμμένων χρηστών, που διαθέτει στο Youtube και το αποτέλεσμα ήταν ενδιαφέρον. Ήδη τα σχόλια κάτω από το video του είναι δεκάδες, με το κοινό να του ζητάει κι άλλα. Μένει να δούμε αν θα το συνεχίσει, καθώς βλέποντάς το οι περισσότεροι νιώθουν πιο προετοιμασμένοι, για να αντιμετωπίσουν αντίστοιχες καταστάσεις με τηλεφωνικές απάτες και ανθρώπους που τους ζητούν χρήματα.