Νέα μαζική κίνηση για τις τρελές αυξήσεις στο ρεύμα: Στα δικαστήρια για την ρήτρα αναπροσαρμογής

Newsroom
Νέα μαζική κίνηση για τις τρελές αυξήσεις στο ρεύμα: Στα δικαστήρια για την ρήτρα αναπροσαρμογής
Οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ανακοίνωσαν πως προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για την ρήτρα αναπροσαρμογής.

Μαζική μορφή παίρνουν πλέον οι συντονισμένες και οργανωμένες κινήσεις για τις απίστευτες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και συγκεκριμένα για το κομμάτι με την ρήτρα αναπροσαρμογής.

Πριν από μερικές ημέρες ο ΙΝΚΑ είχε κάνει γνωστό πως θα προχωρήσει σε σχετική αγωγή, ενώ πλέον την σκυτάλη παίρνει η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της θα προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής, ενώ θα διοργανώσει και ειδική εκδήλωση προκειμένου να αναδειχθούν τα νομικά ζητήματα και η συμβατότητα ή μη της άνω ρήτρας αναπροσαρμογής με τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση...

«Το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε ένα κύμα διαρκών ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, που δημιουργούν σημαντικά προβλήματα, ακόμη και κίνδυνο επιβίωσης, σε πολλούς συμπολίτες και συναδέλφους μας.

Οι τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, σε ένα κοινωνικό αγαθό, λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής, αποτελούν το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα, που ταλανίζει το σύνολο των πολιτών και εκτροχιάζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Το δικηγορικό σώμα δεν μπορεί να μείνει απαθές μπροστά στη νέα αυτή πραγματικότητα. Το οφείλει στην ελληνική κοινωνία και στους συναδέλφους.

Στα πλαίσια αυτά, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε:

  • Α) Να προσφύγει δικαστικά κατά της άνω ρήτρας αναπροσαρμογής.
  • Β) Να διοργανώσει εκδήλωση πανελλαδικής εμβέλειας, με τη συμμετοχή ειδικών νομικών επιστημόνων, προκειμένου να αναδειχθούν τα νομικά ζητήματα και η συμβατότητα ή μη της άνω ρήτρας αναπροσαρμογής με τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών».