Ο Αλ Καπόνε είχε απαγάγει μουσικό της τζαζ για να παίξει πιάνο στα γενέθλιά του

Newsroom
Ο Αλ Καπόνε είχε απαγάγει μουσικό της τζαζ για να παίξει πιάνο στα γενέθλιά του
Ο Φατς Γουόλερ υπήρξε θύμα απαγωγής του Αλ Καπόνε, ο οποίος πάντως του φέρθηκε με ευγένεια.

Ο Φατς Γουόλερ ήταν ένας μουσικός τζαζ, ο οποίος χάρη στο ταλέντο του ως πιανίστας αλλά και ως ερμηνευτής, άφησε το δικό του στίγμα. Γεννήθηκε το 1904 στη Νέα Υόρκη και άρχισε να παίζει πιάνο από την ηλικία των 6 ετών. Μεγαλώνοντας έμαθε να παίζει κι άλλα όργανα, όπως έγχορδο μπάσο και βιολί. Ο Φατς προερχόταν από μουσική οικογένεια, καθώς η μητέρα του ήταν στην μπάντα της εκκλησίας, ενώ ο παππούς του ήταν βιολιστής.

Ο πατέρας του ήταν κληρικός και ήθελε και ο γιος του να ακολουθήσει τα βήματά του. Όμως ο Φατς ήταν αποφασισμένος να γίνει μουσικός. Μάλιστα, παράτησε το σχολείο στην εφηβεία του και έπιασε δουλειά ως μουσικός στο Lincoln Theatre στο Χάρλεμ. Η δημοτικότητά του αυξανόταν με τα χρόνια, αποκτώντας πολλούς θαυμαστές. Ένας από αυτούς ήταν και ο διαβόητος γκάνγκστερ της εποχής, Αλ Καπόνε.

Κάποιο βράδυ του 1926, ο Γουόλερ έφευγε από το ξενοδοχείο Sherman του Σικάγο έπειτα από μια παράσταση, όταν άγνωστοι άνδρες τον πλησίασαν και τον ανάγκασαν να μπει σε μια λιμουζίνα. Ο 21χρονος τότε Φατς δεν είχε και άλλη επιλογή από το να υπακούσει τους απαγωγείς του, καθώς τον απείλησαν με όπλο, όπως αναφέρει το The Vintage News. Οι απαγωγείς τον μετέφεραν στα κεντρικά γραφεία του Αλ Καπόνε στο Hawthorne Inn.

Κατά την άφιξή του ο Γουόλερ παρατήρησε έντονη κινητικότητα. Ένα πάρτι ήταν σε εξέλιξη και οι άντρες του διαβόητου γκάνγκστερ του εξήγησαν ότι ο λόγος που τον είχαν απαγάγει ήταν για να παίξει πιάνο. Όταν έπαιξε το πρώτο τραγούδι παρατήρησε το πλήθος και ένας από τους ανθρώπους που τον χειροκροτούσαν ήταν το μεγαλύτερο αφεντικό της μαφίας. Το πάρτι γινόταν για τα 28α γενέθλια του Αλ Καπόνε και οι άντρες του ήθελαν να του κάνουν έκπληξη, βάζοντας τον Γουόλερ να παίξει ζωντανά γι αυτόν, όπως γράφει το Capital City Theatre.

Μάλιστα, η Independent αναφέρει ότι ο Γουόλερ είχε αρκετά ευνοϊκή μεταχείριση κατά το διάστημα που είχε απαχθεί για τα γενέθλια του Καπόνε. Λέγεται ότι τον πλήρωναν 100 δολάρια για κάθε τραγούδι που έπαιζε και του πρόσφεραν άφθονες ποσότητες φαγητού και αλκοόλ κατά την διάρκεια του πάρτι που κράτησε μια μέρα.

Σύμφωνα με το The Vintage News, ο Γουόλερ έπαιζε πιάνο όλη την ώρα που ήταν εκεί και έκανε διαλείμματα μόνο μεταξύ των τραγουδιών του. Κοιμόταν στον πάγκο του πιάνου, αλλά οι διοργανωτές φρόντιζαν να τρώει καλά. Μετά από μια-δυο μέρες κέφι, το πάρτι του Καπόνε τελείωσε. Ο Γουόλερ επέστρεψε στο ξενοδοχείο Sherman, χωρίς προβλήματα. Εκείνος ήταν αρκετές χιλιάδες δολάρια πλουσιότερος και το αφεντικό της μαφίας ήταν ευτυχισμένο. Την ιστορία της απαγωγής του Γουόλερ αφηγήθηκε ο ίδιος ο γιος του, Μόρις, στο βιβλίο με τίτλο «Fats Waller».