Παραλίγο τραγωδία με 4χρονο σε λούνα παρκ της Αυστραλίας: «Ξέχασαν» να κλειδώσουν το «προστατευτικό» σε μηχάνημα (vid)

Newsroom
Παραλίγο τραγωδία με 4χρονο σε λούνα παρκ της Αυστραλίας: «Ξέχασαν» να κλειδώσουν το «προστατευτικό» σε μηχάνημα (vid)
Η λειτουργία του συγκεκριμένου μηχανήματος σταμάτησε, μετά το περιστατικό.

Μια βόλτα ενός παιδιού με την οικογένειά του σε λούνα παρκ του Σίδνεϊ, παραλίγο να μετατραπεί σε τραγωδία. Συγκεκριμένα, ένα τετράχρονο αγόρι μπήκε σε μηχάνημα, στο οποίο απαιτείται «προστατευτικό» κάγκελο. Όμως οι υπεύθυνοι ξέχασαν να το κλειδώσουν και το άφησαν χωρίς προστασία!

Η διαδρομή ονομάζεται «Ελεύθερη πτώση» και ήταν λίγα λεπτά πριν από την «εκτόξευση», όταν οι σοκαρισμένοι θεατές που είδαν ότι το παιδί ήταν απροστάτευτο, έσπευσαν να ειδοποιήσουν τους χειριστές ότι το σύστημα συγκράτησης δεν είχε κλειδώσει στη θέση του στο κάθισμα του μικρού Τριστάν Κέρτις.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δείχνουν τον Τριστάν στη βόλτα με το σύστημα συγκράτησης να είναι ακόμα ανοιχτό πάνω από το κεφάλι του. Τα άλλα παιδιά που καθόντουσαν δίπλα του, ήταν προστατευμένα.

Η μητέρα του, Σκάι Μπουστάνι Κέρτις, αναγκάστηκε να παρακολουθεί με τρόμο και αγωνιούσε για το παιδί της, αλλά ευτυχώς για το αγοράκι, οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ το σταμάτησαν στο... παρά πέντε.

«Η κοπέλα που χειριζόταν το μηχάνημα το έκλεισε, και ένας άλλος πατέρας κατέβασε το παιδί από το κάθισμα», είπε στην Daily Telegraph, η μητέρα του τετράχρονου.

Σταμάτησε η λειτουργία του μηχανήματος

«Έχουμε κλείσει το μηχάνημα ελεύθερης πτώσης των παιδιών μετά από ένα αναφερόμενο πρόβλημα με μια ζώνη. Τα συστήματα ασφαλείας της διαδρομής λειτούργησαν καλά για να αποτρέψουν τυχόν τραυματισμό και το μηχάνημα δεν θα λειτουργήσει ξανά μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και να εγκριθεί η διαδρομή από ειδικούς μηχανικούς», αναφέρει το λούνα παρκ σε δήλωσή του.