Βρετανίδα περιγράφει τα συμπτώματα σαλμονέλας μετά από κατανάλωση αυγού Kinder

Newsroom
Βρετανίδα περιγράφει τα συμπτώματα σαλμονέλας μετά από κατανάλωση αυγού Kinder
H Σάρλοτ Γουινγκφίλντ ισχυρίστηκε ότι η τρίχρονη κόρη της, Μπρούκλιν Μία, αρρώστησε αφού έφαγε κάποιο προϊόν της Kinder και ανέβασε 39 πυρετό, ενώ ήταν έντονα καταβεβλημένη.

Τα κρούσματα σαλμονέλας τα οποία παρουσιάστηκαν κυρίως σε παιδιά και συνδέθηκαν με την κατανάλωση των γνωστών σοκολατένιων αυγών Kinder, προκάλεσαν ανησυχία σε όλη την Ευρώπη και μάλιστα στην χώρα μας ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), εξέδωσε εντολή αποχής του κοινού από τα Kinder Schokobons και Kinder Surprise Maxi των 100gr.

Το μέτρο είναι προληπτικό, καθώς στη Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί, για την ώρα, κάποιο κρούσμα σαλμονέλωσης το οποίο να συνδέεται με κατανάλωση κάποιου είδους από την οικογένεια προϊόντων Kinder.

Τα συμπτώματα ενός παιδιού στη Βρετανία

Στη Βρετανία, μια μητέρα παρουσίασε στον λογαριασμό της στο Facebook τα συμπτώματα που εμφάνισε η κόρη της, μετά από την κατανάλωση σοκολατένιου προϊόντος Kinder.

H Σάρλοτ Γουίνγκφιλντ ανέφερε για την μικρή, «ήταν τόσο χάλια από τότε που την πήρα από τον παιδικό σταθμό τη Δευτέρα. Επειδή είχα αρρωστήσει την προηγούμενη εβδομάδα, σκέφτηκα ότι κόλλησε από μένα. Όμως, έφτασε να κοιμάται 21 ώρες το 24ωρο».

«Είχε πυρετό που ξεπέρασε τους 39° C. Μίλησα με τον παιδίατρο, πιστέψαμε πως ήταν κάποιος ιός, ωστό τρεις μέρες μετά επιβεβαιώθηκε πως είχε σαλμονέλα από τα σοκολατένια προϊόντα Kinder που είχε φάει την Κυριακή. Σε σύνολο 96 ωρών, ήταν ξύπνια για 12-14 ώρες συνολικά, αλλά ακόμα και τότε, ήταν... αλλού. Δεν είχε ενέργεια, αν και πρόκειται για ένα πολύ ενεργητικό παιδί», τόνισε.