Persona non grata στον Κορυδαλλό η Πισπιρίγκου: Ειδικό κελί και ατομικός προαυλισμός (vid)

Newsroom
Persona non grata στον Κορυδαλλό η Πισπιρίγκου: Ειδικό κελί και ατομικός προαυλισμός (vid)
Οι ειδικές συνθήκες κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου στον Κορυδαλλό υπό τον φόβο της επίθεσης.

Αυτοί που πολλοί έχουν χαρακτηρίσει ως «άγραφο νόμο των φυλακών» και θέλει όσους έχουν εγκλήματα που σχετίζονται με παιδιά, να τιμωρούνται από τους συγκρατούμενούς τους εντός των φυλακών, φοβούνται οι αρχές για την Ρούλα Πισπιρίγκου. Για αυτό και η 33χρονη θα κρατείται στον Κορυδαλλό υπό ειδικές συνθήκες, προκειμένου να μην υπάρξει κάποια επίθεση εις βάρος της.

Η κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, πραγματοποίησε χθες την μαραθώνια απολογία της στον ανακριτή που κράτησε 5 ώρες και αμέσως μετά κρίθηκε προφυλακιστέα. Έτσι, κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου θα παραμείνει το επόμενο διάστημα.

Εκεί λοιπόν, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα είναι με τον... γενικό πληθυσμό, αλλά σε ένα κελί που θα είναι μόνη της και ουσιαστικά θα έχει ελάχιστες επαφές με τις υπόλοιπες έγκλειστες στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα της Αττικής.

Μάλιστα, θα προαυλίζεται μόνη της και συγκεκριμένες ώρες, προκειμένου να αποφευχθούν συναντήσεις που ενδεχομένως να προκαλέσουν ένταση.