Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε πως καρατόμησε δύο στρατηγούς γιατί συνεργάζονταν με τους Ρώσους (vid)

Newsroom
Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε πως καρατόμησε δύο στρατηγούς γιατί συνεργάζονταν με τους Ρώσους (vid)
Ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε πως έδιωξε δύο στρατηγούς που παραβίασαν τους όρκους πίστης στην Ουκρανία.

Στο καθημερινό του διάγγελμα προς τον Ουκρανικό λαό και όχι μόνο, ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι προχώρησε σε μία σημαντική αποκάλυψε, καθώς γνωστοποίησε πως καρατόμησε δύο στρατηγούς του, καθώς κρίθηκαν προδότες.

«Σήμερα ελήφθη μια ακόμη απόφαση που αφορά αντιήρωες. Τώρα δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με όλους τους προδότες. Αλλά τελικά όλοι θα τιμωρηθούν», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ανακοινώνοντας πως ο Naumov Andriy Olehovych, πρώην επικεφαλής του Κεντρικού Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας και ο Kryvoruchko Serhiy Oleksandrovych, πρώην επικεφαλής του τμήματος των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ουκρανίας στην περιοχή της Χερσώνας, έχασαν τις θέσεις τους.

«Αυτοί οι στρατιωτικοί μεταξύ ανώτερων αξιωματικών που δεν έχουν αποφασίσει ποια είναι η πατρίδα τους, που παραβιάζουν τον στρατιωτικό όρκο πίστης στον Ουκρανικό λαό για την προστασία του κράτους μας, την ελευθερία και την ανεξαρτησία αναπόφευκτα θα στερηθούν τους ανώτερους στρατιωτικούς τους βαθμούς. Οι τυχαίοι στρατηγοί δεν έχουν καμία θέση εδώ».