Πάτρα: Δεν αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ο νέος δικηγόρος

Newsroom
Πάτρα: Δεν αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ο νέος δικηγόρος
Ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου δεν αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο δικηγόρος, Νίκος Ιωάννου, δεν θα αναλάβει τελικά την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Ο κ. Ιωάννου σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί αυτή την απόφαση.

Η ανακοίνωση:

«Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης μεταξύ του κ. Ιωάννου και της κ. Πισπιρίγκου σήμερα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, και προ της μελέτης της δικογραφίας, τα μέρη αποφάσισαν από κοινού να μην αναλάβει το Γραφείο μας την υπεράσπιση».

Λύτρας: «Δεν παραιτήθηκα από καμία υπεράσπιση, δεν είχα αναλάβει καμία υπεράσπιση»

Να υπενθυμίσουμε πως και ο προηγούμενος δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπόθεση. Μάλιστα, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τόνισε: «Δεν παραιτήθηκα από καμία υπεράσπιση, δεν είχα αναλάβει καμία υπεράσπιση. Είχα εντολή από τους γονείς να συμμετέχω στην έρευνα για τους θανάτους των παιδιών, είχα έρθει σε επαφή με ειδικούς».

«Μέχρι πριν 2-3 ημέρες, όλοι μιλούσαν για ασφυξία. Εγώ δεν είχα καμία ένδειξη για ασφυξία» και συνέχισε λέγοντας «αν είχα μια κατηγορούμενη μητέρα για θανάτους τριών παιδιών, θα αποφάσιζα αν θα την αναλάβω ή όχι. Είχαμε έρθει σε επαφές και με το οικογενειακό περιβάλλον και με ειδικούς και είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπήρχε χορήγηση κάποιας ουσίας», τόνισε ο κ. Λύτρας.

«Αν το φάρμακο ήταν στα φάρμακα που ελάμβανε το παιδί σε οποιαδήποτε ποσότητα, θα μπορούσε να ισχυριστεί διάφορα η μητέρα», είπε ο Απόστολος Λύτρας, ενώ σχετικά με τον τελευταίο διάλογο που είχε μαζί της, μετά από την σύλληψη της είπε «εγώ ρώτησα την μητέρα και μου είπε ότι δεν είχε ακούσει ποτέ για την κεταμίνη, δεν είχε ακούσει ποτέ για αυτή την ουσία», συμπλήρωσε.

«Δεν είχα καταλάβει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είχε συμβεί και ο λόγος είναι ότι είχα πολλές συνομιλίες με πολλά άτομα. Δεν μιλούσα μόνο με την μητέρα. Μιλούσα και με την μητέρα και με τον πατέρα και με την αδελφή της μητέρας και με τους γονείς των δύο παιδιών και έλεγαν όλοι το ίδιο πράγμα. Είμαι ο μόνος που έχει μιλήσει τόσο πολύ μαζί της», προσέθεσε ο δικηγόρος.

Σχετικά με τον πατέρα των τριών κοριτσιών και σύζυγο της κατηγορούμενης, Μάνο Δασκαλάκη, ο κ. Λύτρας είπε «από τον ίδιο γνωρίζω πως δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή που να πιστεύει ότι η σύζυγος του μπορεί να έκανε κάτι στα παιδιά. Δεν πέρναγε καν από το μυαλό του».

@Photo credits: eurokinissi