Πουλικάκος για την «Συναυλία Ειρήνης»: «Θα έρθει φασισμός που δεν θα λέγεται φασισμός» (vid)

Newsroom
Πουλικάκος για την «Συναυλία Ειρήνης»: «Θα έρθει φασισμός που δεν θα λέγεται φασισμός» (vid)
Καυστικός όπως πάντα, ο Δημήτρης Πουλικάκος για την «Συναυλία Ειρήνης» και το ντόρο που έχει ξεσπάσει γύρω από αυτή.

Το στίγμα του γύρω από την κόντρα που έχει ξεσπάσει από την «Συναυλία Ειρήνης», στην οποία και θα συμμετέχει, έδωσε ο Δημήτρης Πουλικάκος, με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, μιλώντας στο Kontra.

Αφορμή αποτέλεσαν οι φωνές πως οι διοργανωτές και όσοι θα λάβουν μέρος, δεν έχουν καταδικάσει ξεκάθαρα την εισβολή του Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ουκρανία, με τον θρυλικό καλλιτέχνη να απαντά και στον βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου που ήταν στο στούντιο.

«Τι θέλετε να πω οτι καταδικάζουμε τον Πούτιν; Τον καταδικάζουμε, ορίστε. Δεν το λέω για εσάς, το λέω για τον κ. Οικόνομου. Θα ήταν ευχαριστημένος αν έλεγα οτι τον καταδικάζουμε; Να τον κρεμάσουμε, να τον βάλουμε σε ένα κλουβί στο Σύνταγμα, να τον φτύνουμε», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Εμένα μου κάνει εντύπωση πως μία τέτοια συναυλία, αν υπό άλλες συνθήκες, αν είχε γίνει με τα ίδια ονόματα που είναι πολύ γνωστά, όπως είναι ο Νταλάρας, η Τσαλιγκοπούλου, η Νέγκα, η Μποφίλιου, ο Μητσιάς, η Τσνακλίδου, θα πέρναγε απαρατήρητη από τα 4 κυρίαρχα κανάλια. Μου κάνει εντύπωση».

Λίγο πριν ολοκληρώσει, είπε: «Φοβάμαι πως σιγά σιγά πραγματοποιείται το όνειρο του Μάκη του Βορίδη, του Μάκη με το τσεκουράκι και τον ομοϊδεατών του που έχουν ουσιαστικά καταλάβει την εξουσία. Όπως έλεγε και ο Κλεάνθης Γρίβας "θα έρθει ένας φασισμός που δεν θα λέγετε φασισμός". Μια ναζιστικοποίηση της νοοτροπίας μας, χωρίς να λέγεται ναζισμός. Βαδίζουμε σε πολύ θωλά και πολύ επικίνδυνα νερά».