Microsoft Surface 8 Pro: Δυναμική επιστροφή που δίνει και πάλι νόημα στη σειρά

Παύλος Παπαπαύλου
Microsoft Surface 8 Pro: Δυναμική επιστροφή που δίνει και πάλι νόημα στη σειρά
Η Microsoft ρίχνει στην αγορά τη νεότερη έκδοση του Surface και τα πηγαίνει περίφημα.

Η Microsoft αποφάσισε να ασχοληθεί στα σοβαρά με τους φορητούς υπολογιστές και η σειρά Surface αποτελεί εδώ και αρκετό καιρό σημείο αναφοράς στην αγορά της τεχνολογίας. Μετά από πάρα πολλές δοκιμές, αλλαγές και βελτιώσεις, το νεότερο μέλος της είναι εδώ και πραγματικά κερδίζει τις εντυπώσεις.

Εκ πρώτης όψεως, η αμερικανική εταιρεία διατήρησε τον χαρακτήρα της «απόλυτης φορητής συσκευής με λειτουργικό Windows» και όπως είναι λογικό έρχεται με προ-εγκατεστημένα τα Windows 11. Η τιμή του ξεκινάει πάνω από τα 1000 ευρώ με χαρακτηριστικά που ποικίλουν σε επίπεδο επεξεργαστή και μνήμης, αλλά και αποθηκευτικό χώρο SSD.

Σχεδιαστικά, η συσκευή είναι αρκετά πιο μοντέρνα και με κυρτές άκρες στα τελειώματά της που κάνουν το προϊόν αρκετά πιο εύκολο στην πολύωρη χρήση και το κουβάλημα. Πιο μικρά είναι και τα περιθώρια γύρω από την οθόνη που θα την κάνουν να φαντάζει μεγαλύτερη. Η διαγώνιος του πάνελ φτάνει τις 13 ίντσες με PixelSense display, ανάλυση 2880x1920 και 120Hz refresh rate.

Παράλληλα με το προϊόν διατέθηκε στην αγορά και ένα νέο pen και ένα νέο κάλυμμα-πληκτρολόγιο που δουλεύουν άρτια σε όλες τις περιπτώσεις. Σε ό,τι αφορά τις θύρες, υποστηρίζεται πλέον πλήρως το Thunderbolt 4, ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες για κάθε δυνατή σύνδεση. Στο σώμα της συσκευής θα βρείτε δύο Thunderbolt 4, μία υποδοχή 3.5mm για τα ακουστικά και το Surface Connect.

Βελτιώσεις έχουμε και στη διάρκεια της μπαταρίας που πλέον ξεπερνάει τις 8 ώρες και μπορεί να σας αποδεσμεύσει από το να κουβαλάτε συνεχώς τον φορτιστή μαζί. Πολύ καλές εντυπώσεις αφήνει και η webcamera στο μπροστινό τμήμα του προϊόντος που θα καταφέρει να βγάλει εις πέρας όλες τις κλήσεις σας χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Εξίσου καλά τα πηγαίνει και το μικρόφωνο, μεταφέροντας καθαρά τη φωνή σας.

Το Surface 8 Pro είναι ένα δείγμα του πόσο έχει βελτιώσει η Microsoft όλα αυτά τα χρόνια τη συγκεκριμένη σειρά προϊόντων της και αν ενδιαφέρεστε για ένα σύστημα που μεταφέρεται εύκολα και μπορεί να σας λύσει τα χέρια ακόμη και σε πολύωρη χρήση, τότε είναι ιδανική αγορά.