Tiger Team: Η ειδική ομάδα που θα εισηγηθεί την απάντηση στα πυρηνικά του Πούτιν

Newsroom
Tiger Team: Η ειδική ομάδα που θα εισηγηθεί την απάντηση στα πυρηνικά του Πούτιν
Τέσσερις μέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις ΗΠΑ συστήθηκε η Tiger Team, προκειμένου να μελετηθούν όλα τα πιθανά σενάρια.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί έντονη ανησυχία σε όλο τον πλανήτη, με τις ΗΠΑ να μην αποτελούν εξαίρεση. Κάτι απολύτως λογικό από τη στιγμή που στον πόλεμο αυτό εμπλέκεται ο Βλάντιμιρ Πούτιν που θεωρείται εχθρός της Δύσης, ειδικά από τη στιγμή που έχει στην κατοχή του ουκ ολίγα πυρηνικά όπλα.

Για αυτό λοιπόν 4 ημέρες μετά την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων, στην Αμερική συστήθηκε μία ειδική ομάδα που παρακολουθεί τις εξελίξεις και μελετά πιθανά μελλοντικά σενάρια, με τον τίτλο «Tiger Team».

Κάτι που αποτέλεσε επιθυμία του Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, το οποίο με εσωτερικό υπόμνημα ζήτησε την συγκρότηση μιας ομάδας στρατηγικής για να εξετάσει τις μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές που θα γίνουν, αλλά και το πως θα απαντήσουν οι ΗΠΑ.

Τα μέλη της είναι μία ομάδα εμπειρογνωμόνων, αξιωματούχων και γενικώς ανθρώπων που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην περιοχή όπου λαμβάνουν χώρα οι πολεμικές συγκρούσεις.

Εξετάζουν διάφορα σενάρια έκτακτης ανάγκης σχετικά με το προσφυγικό, το πως θα διασφαλιστούν τα συμφέροντα της Αμερικής, αλλά και το πως θα αντιδράσει (σ.σ ο Μπάιντεν έχει πει οτι θα υπάρξει απάντηση) η χώρα τους σε ενδεχόμενα χτυπήματα της Ρωσίας, είτε με πυρηνικά, είτε προς κάποιας χώρας μέλος του ΝΑΤΟ.

Για όλα τα παραπάνω, κάνουν τις εισηγήσεις τους στο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος με τους προσωπικούς του συμβούλους και συνεργάτες παίρνει τις ανάλογες αποφάσεις.