Είδηση σοκ από το Sky News: «Ρώσος συνταγματάρχης καταπατήθηκε σκόπιμα από τους ίδιους τους στρατιώτες του»

Newsroom
Είδηση σοκ από το Sky News: «Ρώσος συνταγματάρχης καταπατήθηκε σκόπιμα από τους ίδιους τους στρατιώτες του»
Αξιωματούχος που διατηρεί την ανωνυμία του ανέφερε πως ένας συνταγματάρχης της Ρωσίας έγινε δέκτης επίθεσης από τους ίδιους τους στρατιώτες του, που είχε υπό τις εντολές του.

Οι Ρώσοι χάνουν στην εισβολή στην Ουκρανία πολλούς ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς (και υπάρχει εξήγηση γι αυτό το ασυνήθιστο φαινόμενο), ωστόσο η δημοσιογράφος του Sky News Deborah Haynes αποκαλύπτει κάτι που ίσως φανερώνει την κατάσταση που επικρατεί στον ρωσικό στρατό.

Η Haynes αναφέρει λοιπόν πως ένας συνταγματάρχης της Ρωσίας σκοτώθηκε (σ.σ. κατά άλλα πηγές ζει, αλλά του συνέτριψαν τα πόδια) από τους ίδιους τους στρατιώτες του, που είχε υπό τις εντολές του. Πρόκειται για τον συνταγματάρχη Medvechek, ο οποίος διοικούσε την 37η ταξιαρχία μηχανοκίνητων τυφεκιοφόρων και εκτιμάται ότι πατήθηκε με σκοπιμότητα από τους ίδιους τους στρατιώτες του.

Αυτό μετέφερε στην δημοσιογράφο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται: «Ο Medvechek έπεσε θύμα επίθεσης. Ο διοικητής της ταξιαρχίας σκοτώθηκε από τα ίδια του τα στρατεύματα, πιστεύουμε, ως συνέπεια της κλίμακας των απωλειών που έχει υποστεί η ταξιαρχία του. Πιστεύουμε ότι καταπλακώθηκε από τα δικά του στρατεύματα».

Ίσως ένα δείγμα της έντονης δυσαρέσκειας τω Ρώσων στρατιωτών που μετράνε πολλές απώλειες σε έμψυχο δυναμικό ενώ δεν έχουν και τις κατάλληλες ιατρικές υποδομές, με αποτέλεσμα- σύμφωνα με μαρτυρίες, πολλοί να υποφέρουν από κρυοπαγήματα.