Η Ρωσίδα δημοσιογράφος, Οξάνα Μπαουλίνα, σκοτώθηκε από βομβαρδισμούς στο Κίεβο

Newsroom
Η Ρωσίδα δημοσιογράφος, Οξάνα Μπαουλίνα, σκοτώθηκε από βομβαρδισμούς στο Κίεβο
Από την αρχή του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου, έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία πέντε δημοσιογράφοι.

Μια Ρωσίδα δημοσιογράφος σκοτώθηκε σήμερα (23/3) σε βομβαρδισμό στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος ενημερωτικός ιστότοπος για τον οποίο εργαζόταν.

Ο Οξάνα Μπαουλίνα σκοτώθηκε από πύραυλο ενώ βιντεοσκοπούσε τις ζημιές που προκάλεσε ένα προηγούμενο πλήγμα σε ένα εμπορικό κέντρο του Ποντίλ, στα βορειοδυτικά προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του "The Insider".

Άλλος ένας πολίτης σκοτώθηκε και δύο πρόσωπα, που συνόδευαν τη δημοσιογράφο, τραυματίστηκαν σε αυτόν τον βομβαρδισμό.

Πριν να ενταχθεί στο δυναμικό του "The Insider" η Μπαουλίνα εργαζόταν για ένα ίδρυμα καταπολέμησης της διαφθοράς στη χώρα της. Το ίδρυμα αυτό χαρακτηρίστηκε «εξτρεμιστική οργάνωση» από τις ρωσικές αρχές και η δημοσιογράφος αναγκάστηκε να φύγει από τη Ρωσία. Συνέχισε να ασχολείται με το θέμα της διαφθοράς στον νέο εργοδότη της. Είχε πάει στην Ουκρανία ως ανταποκρίτρια και κάλυψε πολλά θέματα στο Κίεβο και το Λβιβ.

Ο ιστότοπος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους της.

«Εξακολουθούμε να καλύπτουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου, όπως και τους τυφλούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένες ζώνες που οδηγούν στον θάνατο αμάχους και δημοσιογράφους», πρόσθεσε ο ιστότοπος.

Ο The Insider ιδρύθηκε το 2013 από τον δημοσιογράφο και ακτιβιστή Ρομάν Ντομπροχότοβ, που πλέον έχει την έδρα του στη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας.