Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκκληση Ζελένσκι στη Γαλλία για βοήθεια

Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκκληση Ζελένσκι στη Γαλλία για βοήθεια
Ο Ουκρανός πρόεδρος ζητεί τη βοήθεια της Γαλλίας για να τεθεί τέλος σε αυτό τον «πόλεμο κατά της ελευθερίας».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκε σήμερα στο γαλλικό κοινοβούλιο, δηλώνοντας ότι περιμένει από τη Γαλλία να βοηθήσει την Ουκρανία να βάλει τέλος σε αυτό τον «πόλεμο κατά της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης» και να ενταχθεί μακροπρόθεσμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Περιμένουμε από τη Γαλλία, από την ηγεσία σας, να μας βοηθήσετε να αποκαταστήσουμε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος που απευθυνόταν μέσω τηλεδιάσκεψης στους Γάλλους βουλευτές και γερουσιαστές οι οποίοι συνεδρίασαν εκτάκτως για την περίσταση.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προέτρεψε τις γαλλικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία να σταματήσουν να υποστηρίζουν τη ρωσική «πολεμική μηχανή» και να φύγουν από τη χώρα, επικαλούμενος την αυτοκινητοβιομηχανία Renault, τον όμιλο λιανικής Auchan και την εταιρία Leroy Merlin που ειδικεύεται στη βελτίωση της κατοικίας.

«Οι γαλλικές εταιρίες πρέπει να εγκαταλείψουν τη ρωσική αγορά. Οι Renault, Auchan, Leroy Merlin και άλλες πρέπει να σταματήσουν να είναι οι χορηγοί της πολεμικής μηχανής της Ρωσίας», δήλωσε στην ομιλία του ενώπιον του γαλλικού κοινοβουλίου.

Οι Γάλλοι βουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή ως φόρο τιμής στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία έπειτα από αίτημα του Ουκρανού προέδρου.