Γιατρός αποκαλύπτει τον λόγο που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιούμε τα στεγνωτήρια χεριών (vid)

Newsroom
Γιατρός αποκαλύπτει τον λόγο που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιούμε τα στεγνωτήρια χεριών (vid)
Αν και φαντάζει μία επιλογή που βοηθάει το περιβάλλον, τελικά σύμφωνα με έναν διάσημο γιατρό, δεν είναι και τόσο υγιεινή.

Πολλές καφετέριες, εστιατόρια και νυχτερινά μαγαζιά, έχουν αντικαταστήσει στις τουαλέτες, τα χαρτιά με τα οποία σκουπίζουμε τα χέρια, με στεγνωτήρια. Κάτι που σε πρώτη ανάγνωση βοηθάει το περιβάλλον, όμως φαίνεται πως η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική.

Σύμφωνα με έναν γιατρό που είναι διάσημος στο TikTok με το όνομα χρήστη «MadMedicine», έχοντας 1,2 εκατομμύρια λογαριασμούς να τον ακολουθούν, δεν θα πρέπει με τίποτα να χρησιμοποιούσε τα στεγνωτήρια χεριών.

«Μισώ που θα σας πω εγώ αυτά τα άσχημα νέα, αλλά τα στεγνωτήρια χεριών στις δημόσιες τουαλέτες είναι αηδιαστικά και σκορπάνε πολλά βακτήρια. Υπάρχουν μελέτες που λένε οτι σκορπάνε περισσότερα και από τις πετσέτες», είπε χαρακτηριστικά στο viral video του.

@madmedicine #stitch with @kiingliima ew. #hairdryer #dysonairwrap #dysonhair #hairfacts #humanbody #tiktokdoctor #medicalfacts #handdryer #LaysGoldenDuet ♬ original sound - 🩺🫀👨🏻‍⚕️MadMedicine 🫁🧠💉

Σύμφωνα με τον Guardian, τα φίλτρα μέσα στα στεγνωτήρια χεριών μπορούν να πιάσουν έως και το 99,5% των σωματιδίων μεγέθους 0,3 microns ή ακόμα και μεγαλύτερα, ωστόσο δεν είναι λίγοι που το αμφισβητούν.