Νέα πυρά Μπάιντεν κατά Πούτιν: «Είναι δολοφόνος δικτάτορας, ένας καθαρός κακοποιός» (vid)

Newsroom
 Νέα πυρά Μπάιντεν κατά Πούτιν: «Είναι δολοφόνος δικτάτορας, ένας καθαρός κακοποιός» (vid)
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν «καθαρό κακοποιό» κατά την διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση για την St. Patrick Day που εορτάζεται σήμερα (17/3) στις ΗΠΑ.

Ο Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε χτες (16/3) τον Βλαντιμίρ Πούτιν «εγκληματία πολέμου», με το Κρεμλίνο να απαντά πως οι δηλώσεις αυτές είναι «απαράδεκτες».

Η συγκεκριμένη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ προέκυψε από την ερώτηση δημοσιογράφου: «Είστε έτοιμος, με βάση τα όσα έχετε δει να αποκαλέσετε τον Πούτιν εγκληματία πολέμου;».

«Πιστεύω ότι είναι εγκληματίας πολέμου», απάντησε ο Μπάιντεν.

«Θεωρούμε απαράδεκτη και ασυγχώρητη μια τέτοια ρητορική από τον αρχηγό του κράτους, του οποίου οι βόμβες σκότωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Είναι δολοφόνος, δικτάτορας και καθαρός κακοποιός»

Ωστόσο και σήμερα (17/3) ο Τζο Μπάιντεν άσκησε δριμεία κριτική στον Ρώσο πρόεδρο, αποκαλώντας τον «εγκληματία δικτάτορα και κακοποιό» που «διεξάγει ανήθικο πόλεμο κατά της Ουκρανίας».

«Ο Πούτιν πληρώνει το τίμημα της επιθετικότητάς του», δήλωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Μπάιντεν.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα τηλεδιάσκεψη με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό (που διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό) Μίχολ Μάρτιν, στον Λευκό Οίκο.

Στη συνέχεια μίλησε πριν από το γεύμα των Φίλων της Ιρλανδίας στο Καπιτώλιο που παρέθεσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Ο Μπάιντεν είπε: «Τώρα έχετε την Ιρλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία... να στέκονται μαζί ενάντια σε έναν δολοφόνο δικτάτορα, έναν σκέτο κακούργο που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο κατά του λαού της Ουκρανίας... Η Ιρλανδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται από κοινού. Για πρώτη φορά, τώρα, είναι στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Η Ιρλανδία είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τώρα».