Μαρουσάκης: «Έρχεται νέα ψυχρή εισβολή το Σαββατοκύριακο, με πολικές αέριες μάζες από Ρωσία και Ουκρανία» (vid)

Newsroom
Μαρουσάκης: «Έρχεται νέα ψυχρή εισβολή το Σαββατοκύριακο, με πολικές αέριες μάζες από Ρωσία και Ουκρανία» (vid)
Βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται από σήμερα (13/3), ωστόσο σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, προς το τέλος της εβδομάδας έρχεται ξανά κρύο.

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» εξασθενεί, καθώς αναμένεται βελτίωση ήδη από σήμερα Κυριακή (13/3), όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στο Open, από το Σαββατοκύριακο έρχεται νέα ψυχρή εισβολή.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Βλέπουμε πως υποχωρεί σιγά σιγά αυτό το κύμα κακοκαιρίας και κάποιες χιονοπτώσεις θα επιμείνουν στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι τα μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Κάποιες τοπικές βροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους προς την Αττική, την Θεσσαλία, την Μακεδονία και προς τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας, χωρίς όμως έντονα φαινόμενα. Ωστόσο και η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά σε αρκετές περιοχές», ανέφερε αρχικά.

Νέα ψυχρή εισβολή το Σαββατοκύριακο

Όπως είπε ο μετεωρολόγος, θα ανέβει η θερμοκρασία, όμως προς το τέλος της εβδομάδας έρχεται νέα ψυχρή εισβολή.

«Από αύριο αλλά κυρίως προς Τετάρτη και Πέμπτη, υποχωρεί αυτή η ψυχρή αέρια μάζα και μας έρχονται πιο θερμές μάζες από την περιοχή της κεντρικής Μεσογείου. Θα ανέβει η θερμοκρασία και θα δούμε θερμοκρασίες κοντά στους 18 βαθμούς την Τετάρτη και την Πέμπτη. Μη μας ξεγελάσει όμως αυτή η εξέλιξη γιατί προς το τέλος της εβδομάδας, φαίνεται και πάλι να κατεβαίνουν πολικές αέριες μάζες από την περιοχή της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Θα πάμε και πάλι σε πιο κρύες καιρικές καταστάσεις», τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.