Χούλιγκαν από το εξωτερικό βοηθούν τους Ουκρανούς στην μάχη ενάντια στην Ρωσική εισβολή

Newsroom
Χούλιγκαν από το εξωτερικό βοηθούν τους Ουκρανούς στην μάχη ενάντια στην Ρωσική εισβολή
Φανατικοί οπαδοί ομάδων από την Τσεχία και την Λευκορωσία, έχουν μεταβεί στην Ουκρανία και πολεμούν ενάντια στην εισβολή των Ρώσων.

Την άδειά του για να πολεμήσουν στο πλευρό των Ουκρανών εναντία στην Ρωσία, έδωσε μιλώντας στον Τύπο ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας, Πετρ Φιάλα αφού συναντήθηκε με τον πρόεδρο Μίλος Ζέμαν.

«Μπορούμε να εγγυηθούμε ασυλία μέσω προεδρικής χάριτος», είπε χαρακτηριστικά, καθώς στην χώρα ο νόμος προβλέπει την επιβολή ως και πέντε χρόνια κάθειρξης σε όσους πολεμούν στις τάξεις ξένου στρατού.

Βέβαια, όπως ξεκαθαρίστηκε προκειμένου να το πράξουν, θα πρέπει προηγουμένως να έχουν εξασφαλίσει ειδική άδεια, κάτι που ήδη έχουν κάνει 300 άτομα που έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση, ενώ άλλοι 100 έχουν απευθυνθεί στο Υπουργείο Άμυνας.

Πριν καν όμως γίνουν αυτές τις δηλώσεις και ξεκαθαρίσει το τοπίο στην χώρα για το θέμα, κάποιοι Τσέχοι ήδη βρίσκονται στην Ουκρανία συμμετέχοντας στον πόλεμο ενάντια στην Ρωσία.

Πρόκειται για χούλιγκαν ομάδων όπως είναι η Σλάβια Πράγας και η Μπάνικ Οστράβα που έχουν μεταβεί στο Κίεβο, προκειμένου να βοηθήσουν τους οπαδούς της Ντιναμό Κιέβου με τους έχουν οπαδικές σχέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν αναφορές και για οπαδούς από άλλες χώρες που είτε έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να μεταβούν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν, είτε το έχουν κάνει ήδη.

Όπως είναι για παράδειγμα οι οπαδοί της Ντιναμό Μινσκ που αν και προέρχονται από την Λευκορωσία που αποτελεί σύμμαχο της Ρωσίας και του Βλάντιμιρ Πούτιν, επέλεξαν να πολεμήσουν στο πλευρό των Ουκρανών.